Banyak Kes Bunuh Diri Di Korea, Ini 10 Cara Orang Korea Hilangkan Stress!

Setiap tahun, Industri hiburan Korea pasti dikejutkan dengan kes bunuh diri melibatkan selebriti. Punca kes ini meningkat kerana ramai golongan selebriti tidak dapat mengawal tekanan kehidupan yang menyelubungi diri.

Isi hati orang Korea mengenai masalah stress.

Namun, kes bunuh diri disebabkan depresi ini bukanlah hanya melibatkan golongan artis seperti KPOP Idol saja. Ia turut melibatkan ramai orang Korea yang lain. Ini semua atas dasar kemajuan dan kesempitan hidup di Korea.

 

Pelajar sekolah pun sudah mengalami masalah ini.

Menyedari hakikat ini, orang Korea sangat sensitif dengan ayat-ayat berbau tekanan dan ke arah bunuh diri. Mereka pasti akan ambil tindakan yang cepat. Disamping itu, orang Korea sering mengamalkan dan mencari cara semulajadi untuk mengurangkan kes bunuh diri akibat depresi atau pun stress.

 

Stress bukan saja belengu selebriti tapi juga orang biasa.

Memandangkan kes tekanan ini bukan saja melibatkan orang Korea, setiap negara termasuklah Malaysia mempunyai langkah untuk mengatasi masalah. Berkongsi untuk anda, berikut adalah 10 cara  orang Korea membebaskan diri mereka dari belenggu tekanan dan stress. Mungkin cara ini bersesuaian untuk anda. Selamat mencuba!

 

Mungkin cara yang diamalkan tidak sesuai bagi mereka tapi sesuai bagi orang lain.

Prev1 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse


1. Karaoke/ Noraebang
Tidak kiralah pergi secara solo atau berkumpulan, jika mengalami stress, orang Korea terutama sekali anak muda pasti menuju ke pusat Karaoke atau Noraebang. Tidak kiralah individu tersebut pandai menyanyi atau pun tidak. Selain menyanyi, mereka juga akan minum minuman keras di Karaoke. Atas dasar inilah juga, anda boleh dapati banyak jenis pusat karaoke di Korea. Ada juga yang buka 24 jam.

Prev1 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini