Sesal Atau Terkesima? 10 Perkara Buat Ramai Enggan Ke Korea Lagi!

 

Peningkatan pengunjung ke Korea Selatan dari Asia Tenggara terutama sekali Malaysia begitu meningkat setiap bulan. Malah, kebanyakan orang tempatan gemar ke Korea pada musim sejuk. Namun, ada juga yang berasa menyesal ke Korea kerana tidak tahu 10 perkara ini. Kebanyakan mereka hanya tahu selepas mereka sampai ke Korea atau pun sebaik saja mereka pulang ke tanahair.

 

Foto Oh My Oppa

Apa yang pasti, 10 perkara ini bukanlah rekaan semata-mata tetapi pengakuan dan pengalaman dari beberapa individu yang pernah ke Korea sama ada sekali atau pun berulang kali. Malah, perkara-perkara ini di perakui sendiri oleh orang Korea yang mempunyai kenalan dan kawan dari warga antarabangsa.

 

Tourguide Korea melayan pelancong asing.

Jom ikuti 10 perkara berkaitan yang membuatkan ramai menyesal. Rugi kalau anda tidak ketahuinya dari awal lagi.

 

Prev1 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

 

1)KOSMETIK & PRODUK KECANTIKAN

Memandangkan Korea dikenali sebagai sebuah negara yang maju dalam bidang kosmetik dan produk kecantikan, anda pasti menyesal jika ke Korea dengan tidak membawa wang saku yang cukup untuk membeli kosmetik dan produk kecantikan yang asli. Malah, ianya sangat murah berbanding harga di luar negara. Lebih menarik, jika anda datang pada waktu musim yang tepat atau penghujung musim (cuaca), boleh dikatakan setiap minggu kedai kosmetik akan mengadakan promosi jualan produk. Malah, anda boleh borong dan beli produk semurah RM3.

Prev1 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini