Valentine…15 Ayat Romantis Korea Wajib Tahu, Tanda Oppa Ada Taste Awak!

Bintang K-POP dunia, BTS baru-baru ini telah mengumumkan melalui pengurusannya iaitu Big Hit Entertainment bahawa mereka akan melancarkan sebuah program khas untuk peminat 7 jejaka ini yang mana ia mendorong lebih ramai peminat K-POP khasnya peminat Jin, Jimin, V, JungKook, RM, J-Hope dan Suga untuk mempelajari lebih dalam bahasa Korea. Program ini dicetuskan sendiri ahli BTS yang mahu memudahkan peminat mereka memahami dan berinteraksi dengan mereka secara lebih dekat lagi.

Siapakah yang paling romantis dalam BTS?

Ternyata, pengumuman tersebut mendapat sokongan padu bukan saja dari peminat BTS iaitu Army di seluruh dunia tetapi juga peminat indusri muzik dan perfileman Korea. Ia juga bukanlah satu perkara yang menghairankan kerana tanpa program ini juga, ramai peminat Korea sudah ambil pendekatan sendiri untuk mempelajari bahasa Korea dan tulisan Hangul.

Ramai wanita gilakan BTS

V paling kacak dan digilai ramai.

Sempena sambutan hari Valentine dan memperingati kekasih ini, EH! KOREA BUZZ mendedahkan ayat-ayat romantis Korea yang sering saja digunakan pasangan Korea semasa mereka sedang bercinta. Malah, ayat-ayat ini juga sering diguna pakai dalam drama-drama Korea.

 

Tambah istimewa, jika anda yang mempunyai rakan Korea dan mereka berinteraksi dengan anda mengggunakan ayat-ayat ini, itu adalah tanda bahawa mereka suka dan selesa serta menunjuk minat untuk menjalinkan hubungan dengan anda. Oleh itu, jangan lupa hafaz dan ingat ayat-ayat ini supaya anda lebih bersedia.

 

 

 

 

 

Prev1 of 15
Use your ← → (arrow) keys to browse

 

1)핸드폰 번호 있어?
SEBUTAN: Handephone Bonhoo Jul Su Issoyo?
MAKSUDNYA: Boleh bagi nombor telefon awak?

 

Prev1 of 15
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini