Emosi Terjejas, Dr.Choi Dedah #COVID19 Makin Tak Terkawal & Risiko Frontliners

Peningkatan kes kematian dan jangkitan Covid-19 di Amerika Syarikat membuatkan ramai tertanya-tanya situasi sebenar yang berlaku di sana. Bagi mengenal pasti keadaan tersebut, KOREA BUZZ secara eksklusif berjaya menghubungi seorang doktor berasal dari Korea Selatan yang telah lebih 10 tahun bertugas dan menetap di Amerika Syarikat.

Doktor Choi berkorban dan berpisah dengan keluarga buat sementara

Choi Eugene, 42 telah berkongsi cerita keadaan di sana selain mendedahkan pelbagai perkara yang tidak diketahui umum termasuklah pengorbanan dan kesusahan yang dihadapi frontliner di sana. Ikuti temu bual eksklusif bersama Doktor Choi yang juga popular di laman Instagram sebagai penasihat kesihatan untuk mendapatkan bentuk badan ideal dan seksi sepertinya walaupun sudah mencecah usia 40 tahun ke atas.

Prev1 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse
Sering dipuji pesakit dengan pesonanya seperti pelakon Korea.

KOREA BUZZ:  Hi Eugene, boleh jelaskan latar belakang anda sebagai seorang doktor?

DOKTOR CHOI: Saya seorang ahli radiologi badan dan intervensi. Saya melanjutkan pengajian di sekolah perubatan selama empat tahun diikuti 6 tahun residen dan latihan persekutuan. Kini, saya menjadi Pengarah Jabatan Radiologi di hospital komuniti di Los Angeles. Saya mempunyai minat khusus dalam MRI Badan dan onkologi. Saya berpengalaman dalam pelbagai jenis prosedur radiologi intervensi keratan rentas bukan vaskular.

KOREA BUZZ:  Huraikan kronologi ringkas keadaan di Amerika Syarikat mengenai Covid-19. Tolong jelaskan, keadaan sebelum, semasa dan selepas Covid-19.

DOKTOR CHOI: Kes-kes yang disahkan COVID-19 telah semakin meningkat di seluruh negara, yang paling ketara di Timur Laut terutamanya New York City (NYC). Keadaan ini kelihatannya agak terkawal di Los Angeles. Ia mungkin disebabkan oleh langkah-langkah penangkapan sosial yang agresif yang diguna pakai oleh pihak kerajaan pada peringkat awal lagi.

Prev1 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini