Abam Melayu Lagi Power & Setia Pada Isteri Dari Oppa Korea? Minho Cari Suri Hati Handal Didapur!

2 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Dalam pada itu, Minho yang sudah mula jatuh cinta dengan budaya dan masyarakat tempatan menjawab tentang dirinya yang kini sedang mencari calon isteri dari kalangan wanita Melayu.

“Saya tidak kisah sama ada gadis Melayu, Cina, India atau bangsa lain dari Maalysia. Tapi bagi saya wanita Melayu sangat lemah lembut dan mempunyai personaliti yang membuatkan hati saya sejuk saja. Saya juga suka wanita melayu yang pandai masak.

“Saya seorang lelaki yang suka makan. Hampir semua makanan di Malaysia saya suka dan sedap-sedap belaka. Saya paling suka makan nasi kerabu. Tapi memang tidak dapat dinafikan, saya sudah pasti akan cadang kepada orang Korea untuk makan nasi lemak.

“Setiap hari, bila waktu rehat, menu utama saya untuk makan tengahari ialah Nasi Goreng Kampung Ayam. Saya suka makan nasi dengan sambal belacan. Rasanya sangat unik dan ada keharmonian. Saya juga suka makan nasi minyak, terasa macam saya yang berkahwin.

“Walaupun petai berbau, saya suka makan petai. Rasanya sedap dan ia sangat sihat. Lain dengan orang Korea yang lain, saya suka makan cendol pulut durian. Sedap gilerr memang kena cuba. Saya juga suka makan nasi ayam. Ianya menu ringkas tapi sedap. Saya juga ada cuba makan laksa. Harumannya sangat unik dan menaikkan selera makan. Akhir sekali, sudah tentu saya suka nasi campur yang boleh didapati secara buffet,” jelasnya.

 

2 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini