Rapper Bang Yongguk Bagi Rehat 15 Minit Untuk Peminat Muslim Tunaikan Solat Maghrib Lebih Dahulu!

Kuala Lumpur – Bang Yongguk, seorang rapper dan penyanyi berusia 33 tahun, telah tiba di Malaysia untuk konsert “Colors Of Bang Yongguk Asia Tour” di Auditorium Shantanand, Kuala Lumpur., baru-baru ini. Yang menarik bagi kami adalah semasa konsertnya yang berlangsung dari jam 7 malam hingga 9 malam, dia memasukkan waktu rehat selama 15 minit yang diberi label khas sebagai waktu solat bagi peminat Muslimnya untuk melaksanakan sembahyang.

Setelah 45 minit persembahannya, dia memberhentikan pertunjukan dan mengumumkan bahawa dia akan mengambil rehat selama 15 minit bagi mereka yang ingin melaksanakan solat Maghrib dan pertunjukan akan berlanjutan selepas itu. Terdapat juga bilik solat yang dikhaskan di dalam auditorium.

“Pada masa ini, kita ada waktu untuk solat bagi orang-orang yang perlu melaksanakan tugas solat,” ungkap penterjemah dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Beliau juga meminta pengertian dari peminatnya yang bukan berasal dari Malaysia dan bukan beragama Islam tentang keperluan rehat sebentar ini.

Kongsikan artikel ini