Ada 18 Tattoo, 17 Fakta Adik Bongsu BTS Yang Mahu Jadi Seperti Datuk Lee Chong Wei

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Selain V atau Taehyung, daya penarik utama BTS adalah ahli paling muda dan bongsu, Jeon Jung Kook yang dilahirkan pada 1 September 1997. Adakala V dan Jung Kook kelihatan seperti pasangan kembar. Sebelum menjadi pelatih KPOP, rupa-rupanya Jung Kook pernah memasang niat untuk jadi seperti Datuk Lee Chong Wei atau lebih tepat lagi mahu bergelar atlet badminton. Hasrat ini sewaktu dia masih kecil lain. Bagaimanapun, niat tersebut terpada apabila menonton persembahan G-Dragon menerusi lagu Heartbreaker di kaca TV.

Jadi, G-Dragon adalah pencetus Jung Kook menghadiri uji bakat Superstar K di Daegu sekitar tahun 2011. Namun, percubaan dia gagal tetapi bernasib baik apabila diambil sebagai pelatih oleh BIG HIT ENTERTAINMENT yang kini gah bersamanya dan BTS. Walaupun dia yang paling muda, Jung Kook lebih mendapat perhatian dan pernah terpalit kisah kontroversi.

Bagi pembaca setia KOREA BUZZ, berikut adalah fakta menarik tentang Jung Kook yang mungkin mengejutkan anda. Apa yang pasti, fakta-fakta ini mungkin membuatkan anda pening kepala kerana kisah-kisahnya.

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini