Happy #NursesDay : Ramai Mahu Dirawat Oleh 6 Jururawat Korea Ini

Prev1 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kebanjiran drama Korea yang berkonsepkan kedoktoran semakin mendapat perhatian sehingga ramai menyangka realiti dan wajah sebenar doktor di Korea sama seperti yang digambarkan dalam drama Korea. Bukan menidakkan atau mengiyakan, hampir 50% watak dan ciri-ciri doktor yang ditonjolkan boleh dilihat dan dirasai di Korea.

Bukan saja dari ciri wajah dan fizikal, disiplin dan tugasan yang digambarkan sememangnya sama dan kebanyakkan drama doktor Korea banyak menonjolkan kisah benar. Selain doktor, watak nurses atau jururawat juga memainkan peranan yang penting.

Sesungguhnya, untuk memegang dan menyarungkan uniform doktor atau jururawat, pihak produksi dan pelakon itu terlebih dahulu meminta izin dari pihak berkuasa. Ada juga aktor dan aktres yang memegang watak ini mengambil kursus istimewa supaya watak yang dilakonkan tidak pelik dan sama seperti doktor dan nurses sebenar.

Sempena menyambut hari juru rawat sedunia, Korea Buzz kongsikan 5 pelakon Korea yang pernah memegang watak Nurses yang begitu berkesan sehinggakan ramai mengidamkan watak dan karakter tersebut menjadi realiti. Adakah anda rasa begitu jua?

Prev1 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini