Imej Tercalar, Buah Hati Jessica Jelas Kes Sebenar Saman 8 Billion Won !

Jessica, bekas ahli kumpulan Girls’ Generation, meluahkan rasa kesalnya terhadap kekasih dan rakan kongsinya Tyler Kwon di tengah-tengah tuntutan mahkamah bernilai 8 bilion won di Hong Kong atas urusan fesyen.

Tyler Kwon berkata dalam temu bual dengan media pada 28 September,

“Kami pada asalnya meminjam $4 juta (kira-kira KRW 4.7 bilion) dari Spectra SPC dua kali antara 2016 dan 2017, dan keadaan menjadi sukar kerana COVID-19, jadi kami bersetuju untuk melanjutkan tarikh matang pinjaman dengan Spectra sehingga akhir tahun ini.”

“Tetapi pada akhir bulan Ogos, Joyking, sebuah lagi syarikat pelaburan dana ekuiti swasta, muncul dan menggesa mereka untuk membayar balik $ 6.8 juta dalam dua minggu sekali gus sehingga 10 September, mengatakan mereka telah memperoleh bon Blanc &Eclair,” katanya.

Tyler Kwon menunjukkan kontrak yang mengatakan dia telah melanjutkan tarikh luput, tetapi Joyking berkata dia tidak menerimanya. Beliau berkata,

Tyler Kwon

“Sukar bagi syarikat-syarikat besar untuk membayar balik sejumlah besar wang dalam masa dua minggu. Jadi saya meminta untuk beberapa waktu, katanya.

“Tetapi ada percutian Chuseok pada masa itu, dan saya tidak dapat pergi ke Amerika Syarikat tiba-tiba.”

Kemudian dia memprotes bahawa ia tiba-tiba di saman.Tyler Kwon berhujah bahawa walaupun jumlah faedah yang ditetapkan oleh Joyking tidak dapat difahami.

Jessica

“Prinsipal adalah $ 4 juta. Faedah yang dikontrakkan dengan Spectra adalah 8% setahun. Tetapi bagaimana faedah tiba-tiba meningkat kepada $ 2.8 juta (kira-kira 3.3 bilion won). Ketika saya pertama kali menawarkan $ 6.8 juta, saya berdebat, “Apakah Anda bergurau saya?” Tapi saya tak boleh berkomunikasi,”

“Ia adalah syarikat yang disaman, tetapi di Korea, terdapat artikel bertajuk Jessica didakwa kerana tidak membayar balik wang itu. Kasihan imej kehormatan Jessica tercalar oleh laporan ini,”

“Saya yang menguruskan syarikat itu dan meminjam wang. Lambat laun, kita akan bayar balik semua wang yang kita pinjam untuk selesaikan masalah ini, katanya.

Sementara itu, menurut media Hong Kong “The Standard,” “Blanc &Eclair,” yang diasaskan oleh Jessica, didakwa kerana ingkar bernilai sejumlah $ 6.8 juta (kira-kira $ 4.7 bilion won) dalam prinsipal dan kepentingan daripada “Joy King Enterprises.

Jessica bekas SNSD


Blanc &Eclair adalah sebuah syarikat yang ditubuhkan selepas Jessica meninggalkan Girls’ Generation pada tahun 2014 dan Jessica juga memainkan peranan sebagai pereka utama, memperkenalkan produk seperti cermin mata hitam, pakaian, dan kosmetik. Ia dikendalikan oleh teman lelaki Jessica, ahli perniagaan Korea-Amerika Tyler Kwon.

Kongsikan artikel ini