Good Bye World Wide Handsome, BTS Sah Masuk Tentera Dalam Waktu Terdekat Ini!

“Big Hit Music” mengumumkan dalam pengumuman awam pada 17hb Oktober bahawa “BTS telah memulakan persediaan untuk memenuhi kewajipan perkhidmatan ketenteraannya.

 

Jin telah menangguhkan pendaftarannya sehingga akhir tahun ini selepas disyorkan oleh Menteri Kebudayaan, Sukan dan Pelancongan untuk menangguhkan pendaftarannya. Bagaimanapun, hujung bulan ini, beliau memohon pembatalan penangguhan pendaftarannya.

Agensi itu berkata, “Jin akan mengikuti prosedur berkaitan pendaftaran Pentadbiran Tenaga Kerja Tentera. Anggota lain juga merancang untuk melaksanakan perkhidmatan ketenteraan mereka secara berurutan mengikut rancangan mereka.”

 

“Saya telah menyatakan rancangan perkhidmatan ketenteraan saya dengan artis. Saya banyak berfikir tentang bila saya akan memberitahu anda apa yang telah saya putuskan.”

 

“Saya memutuskan bahawa sekarang adalah masa yang paling sesuai untuk memberitahu anda selepas menamatkan konsert Busan untuk menyokong penganjuran Ekspo Dunia 2030,” jelasnya.

Ahli-ahli lain berharap dapat meneruskan aktiviti mereka sepenuhnya pada tahun 2025. Agensi itu menambah, “Bagaimanapun, kami meminta pemahaman anda bahawa sukar untuk menentukan masa yang tepat pada masa ini.”

 

Akhir sekali, “BTS memberi tumpuan kepada aktiviti individu buat masa ini selaras dengan pelan pelaksanaan perkhidmatan ketenteraan setiap anggota. Saya meminta perhatian dan galakan anda pada masa akan datang,” katanya.

 

Jin dilahirkan pada tahun 1992, dan berusia 30 tahun tahun ini. Ia menarik balik “penangguhan pendaftaran sehingga umur 30 tahun” sendiri. Sebaik sahaja notis pendaftaran dikeluarkan, dia dijangka menyertai perkhidmatan aktif.

 

Sementara itu, Jin mengumumkan debut solonya sebelum menyertai tentera. Pada konsert Busan pada 15hb, dia mengumumkan, “Saya mengeluarkan single dengan seseorang yang saya suka.”

 

 

Kongsikan artikel ini