Jin Dah Balik, BTS Berkampung Penuh Emosi!

Jin, anggota tertua BTS, akhirnya tamat perkhidmatan ketenteraan pada 12 Jun 2024. Untuk meraikan kejayaan ini, semua ahli BTS berkumpul, dan suasana jadi sangat hangat dan penuh emosi.

Hari ini, akaun media sosial rasmi BTS memuat naik gambar dengan kapsyen “Dah balik!” bersama-sama gambar semua ahli BTS.

Dalam gambar tu, Jin yang masih berpakaian seragam tentera berada di samping Jungkook, Jimin, RM, J-Hope, dan V. Walaupun Suga tak ada di tempat perlepasan, dia juga turut hadir dalam perjumpaan ini, membuatkan peminat lebih gembira.

Netizen pun cepat-cepat memberikan komen macam, “Wah, lengkap tujuh orang!”, “7 Bangtan sangat berharga”, “Dah lama tak nampak mereka semua sekali”, dan “Aku rasa sangat bahagia!”

Jin yang mula berkhidmat pada Disember 2022 sebagai instruktur di kem tentera, adalah ahli BTS pertama yang tamat perkhidmatan. Semua ahli BTS yang masih berkhidmat ambil cuti khas untuk hadir ke acara ni. RM, yang berkhidmat di band tentera, siap bawa saksofon dan mainkan lagu untuk meriahkan suasana.

Selepas tamat perkhidmatan, Jin akan turut serta dalam acara offline ‘2024 FESTA’ di Jamsil Indoor Stadium, Seoul, pada 13 Jun. Ada slot ‘Jin’s Greetings’ di mana dia akan buat sesi peluk-memeluk dengan 1000 peminat yang terpilih, jadi ramai yang tak sabar.

J-Hope yang mula berkhidmat pada April tahun lalu sedang bertugas sebagai instruktur di kem tentera, manakala Suga mula bekerja sebagai pegawai perkhidmatan sosial sejak September tahun lalu. RM, yang masuk kem bersama V, sekarang berkhidmat di Divisyen Infantri ke-15 di Hwacheon, Gangwon, sementara Jimin dan Jungkook di Divisyen Infantri ke-5.

Selepas Jin, J-Hope dan Suga juga akan tamat perkhidmatan tidak lama lagi. Dijangka, BTS akan kembali aktif sepenuhnya sebagai kumpulan lengkap pada tahun 2025.

Kongsikan artikel ini