KPOP Idol Tak Kenal Usia, 16 Bintang Ini Bergelar Bintang K-POP Di Usia Hampir 40 Tahun

Prev1 of 17
Use your ← → (arrow) keys to browse

Meluntur buluh biarlah dari rebungnya. Itulah formula yang digunakan oleh hampir kesemua pemilik agensi hiburan di Korea dalam melahirkan bintang K-POP. Malah, ramai keluarga di Korea sudah menyarankan dan menghantar anak-anak mereka di akademi hiburan di awal usia 6 tahun lagi. Jadi, tidak hairanlah, ada bintang K-POP sudah pun menjadi selebriti di awal usia 9 tahun.

 

 

Seperti remaja, namun BOA sudah berusia 32 tahun.

 

 

Pun begitu, ada juga agensi di Korea membuat kelainan bagi melahirkan bintang K-POP di usia matang iaitu 30 tahun ke atas. Formula ini dibuat berikutan usia ini lebih senang kerana kesemua calon sudah pun menamatkan khidmat tentera yang diwajibkan bagi setiap lelaki di Korea.

 

 

Psy masih aktif hingga kini di usia 41 tahun.

 

Oleh kerana itu, tidak hairanlah bagi usia bukanlah penghalang bagi mereka untuk bergelar bintang. Paling istimewa, insan yang terpilih ini kebanyakkan memiliki wajah dan personaliti orang muda walaupun usia sudah hampir 40 tahun.

 

Bukan saja sebagai pelakon, Bi Rain juga aktif sebagai bintang Kpop di usia 37 tahun.

 

Bagi membuktikannya EH! KOREA BUZZ senaraikan 16 bintang K-POP yang sudah pun usia mencecahkan 30 tahun ke atas tetapi masih lagi aktif sebagai penyanyi K-POP seperti anak muda yang lain. Malah, kebanyakkan dari mereka tidak dimakan usia dan penampilan persis bintang K-POP yang berusia 18 tahun ke atas. Siapakah mereka? sila lihat di sebelah…

Prev1 of 17
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini