Asyik Disuntik & Makin Susut, Minhyuk BTOB Kongsi Derita Selepas Sembuh Dari COVID-19

Minhyuk BTOB berkongsi dengan peminat bagaimana dia selepas sembuh dari korona virus. Perkongsian itu dilaksanakan Minhyuk secara berkomunikasi dengan peminatnya menerusi siaran langsung Instagram pada 30 Julai 2021.

“Saya telah dis caj hari ini,” kata Minhyuk, yang pulih daripada rawatan di sebuah hospital selepas disahkan positif  pada 17 Julai 2021.

“Saya kembali di sini berterima kasih kepada sokongan anda. Saya buat  V LIVE kerana saya ingin memberitahu anda bagaimana saya lalui kerana anda ingin tahu tentang berita.

 “Anda mengatakan bahawa saya kehilangan banyak berat badan, tetapi itu memang betul. Seperti yang anda semua tahu, saya telah work out dengan begitu kuat. Saya banyak work-out dan seberat 62kg tanpa lemak badan, tetapi saya tidak dapat berat 58kg apabila saya dis caj dari hospital hari ini. Saya fikir saya kehilangan banyak otot kerana saya tidak dapat bersenam.”

“Disebabkan saya menjadi mangsa korona virus, saya dihubungi sama ada saya pergi ke fasiliti pengasingan atau pun hospital, tetapi suhu saya terus meningkat dari 39 darjah hingga 40 darjah, dan sebuah ambulans datang pada waktu subuh dan saya berada di hospital selama seminggu,” kata Minhyuk.

LIVE MINHYUK DI IG

“Ia adalah 39 darjah Celsius selama tujuh hingga lapan hari dari hari gejala itu muncul. Walaupun saya terus mendapat pengurang demam, suhu badan saya adalah 38 darjah dan 38.5 darjah. Sesetengah orang melalui asimptomatik atau ringan, tetapi saya gembira saya tidak sampai ke titik keseriusan, namun saya ingin memberitahu anda bahawa saya berharap anda akan berhati-hati.”

“Demam tinggi, sakit kepala, dan batuk terlalu banyak. Saya batuk begitu keras sehingga saya tidak dapat bernafas. Demam saya naik sehingga 40 darjah di tengah malam dan batuk saya sangat teruk sehingga saya hilang kawalan saya selama hampir seminggu. Saya mempunyai sakit kepala yang teruk dan sakit kepala yang dahsyat. Minggu pertama sangat sakit sehingga saya tidak tahu bagaimana ia pergi  dan Ia merebak lagi, jadi saya berharap anda berhati-hati.”

“Walaupun saya mempunyai badan yang sihat, saya mempunyai masa yang sukar. Sebaiknya jangan sakit, jadi jaga diri dan saya harap anda tidak sakit,” kata Minhyuk menasihatkan peminat secara lembut.
“Saya masih mempunyai batuk kecil sekarang, hospital telah merawat saya dengan baik, jadi saya boleh keluar dari hospital. Saya akan menjaga diri saya dengan baik dan makan dengan baik dengan ubat yang ditetapkan, jadi jangan risau.”

“Saya sangat sakit pada separuh pertama tahun ini, dan saya mula pulih selama kira-kira lima atau enam hari pada separuh masa kedua, dan sakit kepala saya hilang dan saya hanya mengalami batuk.

“Ia masih buruk pada separuh kedua, tetapi ia telah berkurangan, jadi saya fikir ia adalah normal (selepas pemulihan), tetapi ia sangat mengecewakan kerana saya terus mendapat suntikan dan saya tidak dapat tinggal di dalam dan membersihkan diri, jadi ia begitu teruk.”

Hilang otot yang seksi kerana korona

“Masa belum berlalu. Jika kita di kuarantin kerana korona virus, saya akan mengulangi kesukaran dan memberi amaran kepada peminat untuk berhati-hati untuk penyebaran.”

Dalam pada itu, Minhyuk sedang menjalankan ujian pra-emptive untuk ujian negatif akibat disahkan koronavirus oleh guru vokalnya, tetapi kemudiannya diuji lagi kerana gejala batuk dan demam dan telah disahkan pada 17 Julai 2021.

Kongsikan artikel ini