OMG! Cantiknya… 10 MV K-POP & Drama Korea Yang Sebenarnya Shooting Di Malaysia

Prev1 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Fenomena K-POP dan drama Korea yang menular diseluruh dunia termasuk Malaysia semakin hari semakin berkembang. Malah, ramai masyarakat tempatan mempunyai keinginan yang tinggi untuk bergaya seperti artis Korea. Selain jenama telefon pintar jenama dari Korea menjadi pilihan utama masyarakat tempatan, produk kecantikan dan kosmetik dari Korea juga turut menjadi pilihan ramai pengguna di Malaysia.

 

Salah Satu Restoran yang popular di Shah Alam.

 

Difahamkan, keinginan dan kehendak terhadap jenama dari Korea makin tinggi berikutan fenomena drama Korea dan muzik K-POP yang terus melekat dan tidak menjemukan peminat. Dalam pada masyarakat tempatan makin minat dengan produk Korea, banyak produser dan syarikat dari Korea turut bersaing untuk membuka cawangan di Malaysia.

 

KLIA2 menjadi tempat penggambaran drama popular Korea yang memenangi anugerah.

Minat dalam meluaskan empayar Korea ini bukanlah satu benda baru, sebaliknya banyak muzik video artis Korea sudah pun memilih Malaysia sebagai lokasi penggambaran untuk muzik video mereka. Jadi tidak hairanlah sudah banyak muzik video, drama Korea dan program TV Korea menjadikan Malaysia sebagai pilihan untuk penggambaran.

 

Kumpulan K-POP yang banyak menjadikan Malaysia sebagai lokasi pilihan sama ada sebagai kumpulan atau pun individu.

Istimewa untuk pembaca EH! KOREA BUZZ, kami senaraikan 10 Muzik Video dan drama popular Korea yang telah pun membuat penggambaran di Malaysia. Anda pasti kagum melihatnya.

Prev1 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini