Pelik Tapi Unik, Perlu Tahu 25 Nama Tak Masuk Akal Bintang Lelaki Korea

Prev1 of 26
Use your ← → (arrow) keys to browse

Untuk menjadi bintang di Korea, nama memainkan peranan penting bagi individu tertentu. Ini kerana industri hiburan Korea mahu bintang berkenaan bukan saja dikenali kerana bakat bahkan dengan personaliti dan nama. Dari nama, bermulalah sebuah cerita dan coretan artis berkenaan.

 

BTS adalah kumpulan yang paling ramai ahlinya miliki nama yang unik.

Atas dasar itu, ramai bintang Korea tidak menggunakan nama mereka untuk dipentas sebaliknya menggunakan nama gelaran yang dicipta atau diperoleh sewaktu menjalani latihan sebagai bintang K-POP atau dramatis.

JJCC turut mempunyai ahli yang namanya unik dan pelik.

 

Pemilihan nama yang bagus juga adalah untuk mengelak dari sama nama dengan nama bintang yang sedia ada memandangkan orang Korea memiliki nama yang lebih kurang sama dan nama berkenaan boleh digunakan kedua-dua jantina. Selain itu, jikalau nama asal figura tersebut mempunyai maksud negatif, individu itu perlu menukarkan nama yang mempunyai maksud yang baik.

 

Ahli SEVENTEEN bukan saja popular kerana wajah tapi nama yang unik.

Bagaimanapun, ada ramai bintang Korea terutama sekali telah menggunakan nama yang pelik tapi unik. Ada juga tersalah pilih nama dan terpaksa menukarkannya. Apapun, sebilangan bintang Korea semasa di awal pengumuman nama berkenaan, ada peminat yang gelak dan mengejek namun lama-kelamaan ia diterima dan kenali ramai. Oleh itu, jom ikuti bintang Lelaki Korea yang mempunyai nama yang pelik tapi unik di sebelah.

Prev1 of 26
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini