Penuh Kejutan! IU Petah Cakap Melayu, Bocor Rahsia Pasal Lelaki Terkacak Dunia!

Hai korang! Nak cerita sikit pasal konsert IU yang gempak gila kat Axiata Arena, Kuala Lumpur pada 8 dan 9 Jun 2024 ni. Serius, konsert dia memang terbaik habis, siap ada kejutan lagi tau!

IU mulakan konsert dengan lagu-lagu hit dia macam “Palette”, “BBIBBI”, dan “LILAC”. Setiap lagu tu dia nyanyi dengan penuh semangat, memang buat semua orang terhibur. Ada satu segmen akustik tu, dia main gitar sambil nyanyi lagu balada, memang feeling habis!

Ucapan Bahasa Melayu yang Sweet

Tapi yang paling best, IU cakap dalam Bahasa Melayu! Dia ucap:

  • “Terima kasih semua yang datang hari ini.”
  • “Saya sangat gembira berada di sini.”
  • “Anda semua sangat hebat!”

Comel gila tengok dia berusaha cakap Bahasa Melayu. Peminat semua terus jerit kuat-kuat, terharu weh!

Rambut Baru, Gaya Baru

Lagi satu kejutan, IU muncul dengan rambut merah jambu! Ramai yang terkejut tapi suka tengok dia berani cuba benda baru. Memang nampak unik dan cantik lah!

Sepanjang konsert, IU bukan je nyanyi, tapi dia juga banyak borak dengan peminat. Ada sesi Q&A, dia share cerita pasal kerjasama dengan V dari BTS (lelaki terkacak dunia) kat rancangan “IU’s Palette”. Gelak sakan peminat dengar cerita-cerita tu.

Overall, konsert IU kat KL memang pecah habis. Dari nyanyian, ucapan Bahasa Melayu, sampai interaksi dengan peminat, semua perfect. Tak sabar nak tunggu dia datang Malaysia lagi!

 

Kongsikan artikel ini