MUA Tak Dibayar Sesen Pun, Personaliti TV Popular Bekas Ratu Cantik Beri Pelbagai Alasan Demi Solekan Berharga RM4K!

Pendedahan yang disiarkan dalam komuniti dalam talian itu menarik perhatian warganet. Ia adalah satu hantaran baru-baru ini bertajuk “Seorang pemberita yang makan dan berlari lebih daripada 1 juta won selepas menerima alat solek.”

Penulis adalah pakar dalam bidang solekan dan dandanan rambut, memberi tumpuan kepada stesen penyiaran di Changwon dan Busan. “Saya tidak dibayar selepas memakai alat solek dan buat rambut beberapa kali untuk seorang personaliti,” katanya mengeluh.

Menurut penulis, pembaca berita itu telah mendapat solekan dan rambut yang dilakukan oleh penulis atas nama menyertai pertandingan Miss Korea pada bulan Ogos. “Saya dibebani dengan kos itu, jadi saya mengurangkannya dan memberikannya secara percuma,” jelasnya.

foto hiasan x frame


“Dari awal lagi, mereka juga memberikan diskaun besar dengan syarat pembayaran tunai. Dia juga meminjamkan saya pakaian secara percuma. Paling penting, saya melakukan yang terbaik setiap saat untuk melakukan rambut dan solekan,” katanya.

Walau bagaimanapun, personaliti itu tidak membayar satu sen pun. Penulis marah, berkata, “Saya melakukan semua perkhidmatan tanpa membayar sesen pun, dan saya tidak mendengar daripada anda sehingga saya menghubungi anda.”

Ketika penulis terus berhubung, personaliti itu berkata bahawa dia menunjukkan sikap berada dalam kesusahan. Dia berkata,

foto hiasan x frame

“Saya cuba untuk mendapatkan solek empat kali seminggu apabila saya melakukan siaran jika saya memberikan diskaun tanpa sebarang perundingan.”

“Saya memberinya notis bahawa saya akan membayar secara ansuran selama tiga bulan, seolah-olah saya memberi kemurahan hati,” jelasnya.


Netizen menjawab, “Wow, apa yang anda tidak boleh bayar selepas menerima semua yang anda perlukan?” “Dedahkan nama sebenar anda,” “Anda mesti menjadi seorang pemberita yang bekerja di Busan,” dan “Adakah ini masuk akal?”

Kongsikan artikel ini