RM BTS Peminat Tegar Roti Pokeman, Merayu Agar Jual Lebih Banyak Lagi Di Kedai! 

Ahli BTS, RM menjadi topik hangat kerana menunjukkan kecintaannya yang luar biasa terhadap roti coklat.

Pada pagi 9 Mac 2022, RM menyiarkan foto “Roti Pokemon” yang dibeli di sebuah kedai serbaneka di Instagramnya, dengan berkata, “Tolong jual lebih banyak.”

Dia kemudian berkata, “Irad 8 kedai serbaneka. Tolong hasilkan 10 kali lebih banyak gulungan coklat/gos. Dia juga menyatakan semangatnya yang luar biasa dengan mendedahkan bahawa dia telah berada di sekitar lapan kedai serbaneka untuk roti Pokemon.

RM BTS

“Roti Pokemon” dikeluarkan oleh SPC Samlip pada 24hb Februari dan melepasi 1.5 juta jualan pada 2hb Mac dalam seminggu kemudian. Sebab sensasi roti Pokemon adalah bahawa ia merangsang nostalgia untuk orang berusia 20-an dan 30-an dengan menghasilkan semula penampilan tertutup Pokemon “Tibusil (pelekat yang boleh dikeluarkan dan ditampal)” bersama dengan roti.

Di samping itu, kanak-kanak dan ibu bapa mereka yang suka Pokemon mengambil bahagian dalam mendapatkan roti Pokemon, menyebabkan kes habis dijual di seluruh Korea.

Oleh itu, pelekat didagangkan pada platform dagangan terpakai dengan lebih banyak wang. Watak-watak yang jarang didagangkan pada harga 30,000 won setiap helaian, yang lebih daripada 20 kali lebih banyak, memandangkan harga beg roti adalah 1,500 won.

 

Kongsikan artikel ini