Selepas CP & FH, Ini 10 Drama Popular Korea Sesuai Untuk Remake Melayu. Suka Tak?

Prev1 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Remake drama popular Korea semakin mendapat perhatian dihati peminat Malaysia. Bahkan, ramai produser tempatan seakan berlumba-lumba untuk membuat semula drama popular Korea dalam versi Melayu. Faktor ini didorong oleh peningkatan penonton drama Korea di stesen TV tempatan yang bukan saja tergolong dari anak muda tetapi seisi keluarga.

 

Dua drama yang mendapat tempat di seluruh Asia.

 

Terbaru, pelakon Hannah Delisha dan Aiman Hakim Ridza bakal bergandingan untuk menjadi hero dan heroin remake drama Full House (FH) lakonan asal Rain dan Song Hye Kyo. Pengumuman tersebut mendapat sokongan padu dari peminat fanatik Korea yang sebelum ini sekeras-kerasnya menolak pelakon Fattah Amin untuk menjadi hero remake Coffee Prince (CP).

 

Gadingan Fattah & Janna Untuk Remake CP & Aiman bersama Hannah untuk remake FH.

 

Malah, majoriti bersetuju seandainya remake Full House mengekalkan lagu asal Full House yang pernah dipopular oleh arwah Izwan Pilus iaitu lagu berjudul Kembali Senyum.

 

Drama yang paling banyak menampilkan pelakon lelaki di Korea.

 

Memandangkan permintaan remake drama Korea semakin tinggi, EH! KOREA BUZZ mencadangkan agar produser tempatan mengintai peluang untuk membuat remake drama Korea lain yang bukan saja sesuai untuk budaya tempatan sebaliknya turut mempunyai jalan cerita dan mesej yang bagus serta mengetengahkan lagu runut bunyi yang popular dan berkualiti.

 

Bukan saja cerita tetapi OST drama ini menjadi siulan.

 

Kebanyakkan drama ini telah pun dibuat remake di beberapa buah negara Asia lain seperti Thailand, Filipina dan China yang begitu cepat menerbitkannya. Jom ke sebelah untuk melihat senarai 10 drama Korea yang dirasakan sesuai untuk dibuat dalam versi Melayu. Adakah anda bersetuju?

Prev1 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini