Ada Masalah Hubungan Kelamin? Ini 7 Kaedah Berbeza Disyorkan Pakar Terapi Seks!

Prev1 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

Foreplay adalah lebih penting daripada seks! 7 kaedah foreplay yang berbeza disyorkan oleh pakar untuk menghabiskan masa berkualiti dengan pasangan.

Pakar mengatakan ia adalah penting untuk menikmati foreplay sebagai seks. Walau bagaimanapun, ramai orang melakukan foreplay secepat mungkin atau melangkau sama sekali, sama seperti kebiasaan. Jelas sekali foreplay adalah satu kemestian. Semakin banyak yang anda nikmati foreplay, semakin panas kehidupan seks anda.


“Terdapat persepsi bahawa perkataan foreplay adalah perbuatan yang mudah sebelum seks.Malah, foreplay sendiri boleh sama baiknya pengalaman sebagai seks. Saya fikir foreplay adalah masa apabila anda boleh meningkatkan ketegangan seksual anda dengan pasangan anda dan memberi tumpuan kepada rangsangan,” kata sarjana seks klinikal dan pendidik seks Lawrence Siegel.

Foto hiasan Studio Muse

Semakin banyak anda menikmati foreplay, semakin banyak anda menikmati pelbagai seks yang berikut. Jika anda melakukan hubungan seks tanpa memanaskan badan, anda boleh merasa sakit. “Adalah lebih baik untuk mengelakkan menyentuh kawasan sensitif seperti puting, clitoris, dan kemaluan lelaki dengan segera apabila foreplay.” Perlahan-lahan luangkan masa anda untuk terbiasa dengan rangsangan itu,” kata Siegel.

Mari kita lihat petua foreplay yang berbeza yang dicadangkan oleh beberapa pakar seks terkemuka.

Prev1 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini