Dirogol Abang Kandung Sejak Umur 11 Tahun, Ibu Bapa Bagi Alasan Adik Sangat Cantik Jadi Tidak Hairan Abangnya Tergoda

Pengakuan berjudul Saya Telah Dirogol Abang Saya telah dimuat naik di laman komuniti Korea. Pengakuan tersebut dibuat oleh wanita berumur di awal 10-an yang mana dia telah dirogol oleh abangnya sejak berumur 11 tahun.

Difahamkan abangnya telah meraba seluruh badannya dan menikmati badannya dengan menanggal pakaian dalam. Gangguan seksual bermula dengan peristiwa itu yang mana ia terus dilakukan selama dua hingga tiga tahun dengan abangnya menyelak selimut, meraba payudara dengan mengatakan tidak sengaja serta masuk bilik air sewaktu dia sedang mandi.

Foto hiasan PEXELS

Mangsa tidak mampu mengadu kepada kedua ibu bapanya kerana bimbang sesuatu yang lebih buruk berlaku. Dia juga tidak mahu ibu dan bapanya turut diheret serta dihukum serta dipemalukan kerana seks.

Atas dasar itu, mangsa menghadapi tekanan di rumah. Dia juga memberitahu tekanannya semakin teruk sewaktu menghadapi peperiksaaan di bangku sekolah. Malah, selepas membuat pemeriksaan doktor, dia disaran menjalani rawatan kemurungan.  

Kelakuan terkutuk abangnya itu berakhir selepas mangsa memasuki sekolah menengah. Bagaimanapun, di matanya, abangnya masih lagi syaitan. Oleh kerana itu juga, dia begitu sensitif berada di rumah. Ibu bapanya pula menganggap dia sebagai seorang yang sangat sensitif manakala abangnya seorang anak yang sangat baik hati.

Selepas dewasa, mangsa akhirnya memberanikan diri membuat pengakuan tersebut kepada kedua ibu bapanya. Ibunya terkejut tanpa mampu mengatakan sesuatu. Pun begitu, si ayah mengatakan mangsa cakap perkara tak masuk akal kerana dia terlalu sensitif.


Mangsa tidak dapat menahan kemarahan selepas ayahnya berkata sebegitu. Keluarganya ibarat mahu mempertahankan abangnya dengan mengatakan kehidupan kanak-kanak sangat ekstrem. Oleh kerana abangnya lelaki, dia tidak boleh berlawan tapi hanya mampu keluarkan kata-kata firasat.

Bagaimanapun, selepas mengetahui adiknya membuat pengakuan, si abang mengaku melakukan jenayah tersebut. Ibu dan bapanya memaksa anak lelakinya itu memohon maaf dengan mengatakan anaknya itu terlalu lawa sebab itu abangnya buat sebegitu.

Selepas insiden itu, tiada ada perubahan berlaku. Jadi, si mangsa tidak tahu bagaimana untuk melayan keluarganya kelak. Menyedari pengakuan ini, netizen seakan sukar mahu percaya dengan apa yang berlaku terhadap dirinya. Pun begitu, ramai menyarankan mangsa pergi berjumpa pakar psikiatri  dan tinggal berjauhan dari keluarga.

Namun, selepas artikel ini tular, secara tiba-tiba ia telah dipadamkan dari laman komuniti tersebut.

Kongsikan artikel ini