Adik Lelaki 20 Tahun Bunuh Kakak & Buang Mayat Di Tali Air Pertanian!

Seorang adik lelaki berusia dalam 20-an yang disyaki membunuh kakaknya dan meninggalkannya di laluan air pertanian Pulau Ganghwa. Disebabkan ketakutan, dia telah menggunakan internet untuk mencari mayat tersebut.

Pasukan siasatan Agensi Polis Metropolitan Incheon berkata pada 1 Mei, bahawa lelaki yang berusia 27 tahun itu disyaki membunuh dan mengabaikan mayat. Malah dia telah mencari guna Internet seandainya ada yang kesan kerana takut bahawa badan akan terapung di atas air dengan air pertanian sejak melakukan jenayah itu.

Semasa menyiasat telefon bimbit lelaki berkenaan, polis dilaporkan menemui bukti berkaitan bahawa dia sering mencari artikel berkaitan Pulau Ganghwa di portal Internet.

Terdahulu pada pertengahan Disember tahun lalu, lelaki ini telah menikam kakaknya berusia dalam 30-an beberapa kali hingga mati dengan senjata di rumah di sebuah apartmen di Namdong-gu, Incheon.

Dia kemudian meninggalkan badan mangsa di atas bumbung apartmen selama 10 hari dan mengangkutnya di dalam kereta sewa sekitar hujung bulan yang sama di laluan air ladang di Seokmodo, Samsan-myeon, Ganghwa-gun, Incheon.

Mayat wanita itu ditemui oleh seorang penduduk berhampiran pada pukul 2:13 petang pada 21 April iaitu,  kira-kira empat bulan kemudian. Mayat dilaporkan bengkak pada masa penemuan tetapi masih agak utuh.

Di laluan air pertanian, beg pakaian yang mengandungi mayat wanita tersebut turut ditemui. Polis percaya mayat itu terapung di atas air kerana beg pakaian yang berkenaan tidak ditutup dengan betul. Dianggarkan juga beg pakaian yang ditemui itu belum dilihat oleh penduduk selama kira-kira empat bulan kerana telah tenggelam di dalam air.

Sementara itu, polis sedang menyiasat motif khusus lelaki itu melakukan jenayah berkenaan dengan memohon waran tangkap.

“Saya tidak bergaul dengan kakak saya, dan terdapat pertikaian kecil mengenai gaya hidupnya yang biasa.  Kakak saya mendesak saya kerana datang lewat pada hari jenayah dan secara tidak sengaja melakukan jenayah itu ,” kata lelaki tersebut.

Selepas jenayah itu, lelaki ini disahkan telah meninggal dunia oleh ibu bapanya seolah-olah masih hidup untuk membatalkan laporan larian yang diterimanya pada 14 Februari.

Sewaktu kematian kakaknya berlaku, dia memegang potret itu sendiri semasa pengangkutan mayat, dan tinggal di rumah ibu bapanya di Andong, Gyeongsangbuk-do pada masa dia ditangkap. Soal siasat suspek sebelum tangkapan lelaki ini akan diadakan di Mahkamah Daerah Incheon sekitar jam 2 petang pada hari berikutnya.

Kongsikan artikel ini