Aiskrim Hitam Jadi Popular, Korea Sahkan Pelanggan Dari Jepun Tergoda Dengan Makanan Hitam Arang !

Perbadanan Pengedaran Makanan Pertanian dan Perikanan Korea (AT) mengesahkan bahawa pengguna dari Jepun lebih tertawan dengan daya tarikan makanan hitam.

Tidak sama seperti tahun sebelum ini yang mana penggemar lebih suka dengan makanan pelbagai warna yang popular di laman sosial, barangan berwarna hitam baru-baru ini telah menarik perhatian dan hitam juga menjadi popular dalam hidangan makanan.

Makanan hitam menggunakan serbuk arang buluh yang boleh dimakan adalah tipikal. Arang buluh telah menarik perhatian di luar negara, dan semakin banyak restoran aktif  menjual makanan hitam di Jepun.

Serbuk arang itu sendiri tidak sedap dan arang buluh kaya dengan mineral. Namun ia menjadi popular di kalangan wanita yang mempunyai cita rasa tinggi terhadap kesihatan.

Hitostand Cafe di Jepun menarik perhatian pelanggan dengan menu “kopi paling hitam di dunia” dengan kopi menggunakan arang buluh. Pun begitu, rasanya bertentangan dengan apa yang dilihat kerana rasa kopinya sangat lembut.

Limau hitam pula sedang dijual di kemudahan baru SKINCARE LOUNGE BY ORBIS, yang dibuka pada tahun 2020. Harganya ialah 650 yen (KRW 6,700) berdasarkan saiz ais kecil, dan terdapat permintaan yang tinggi bagi wanita yang menyedari kulit dan kesihatan mereka.

Aiskrim lembut berperisa coklat yang dijual di Stesen Kadode pula  terkenal dengan lokomotif dan menjadi semakin popular. Syarikat itu difahamkan mengeluarkan lebih banyak jualan daripada yang dijangkakan dengan konsep makan ais krim lembut hitam.


Kongsikan artikel ini