Askar Muda Dirogol Sewaktu Lena Menjalani Rawatan Di Hospital Khusus Frontliner!

Seorang lelaki berusia 20-an dituduh mengganggu seorang askar berusia 20-an, seperti menyentuh bahagian badan tertentu seorang askar yang tidur di Hospital Angkatan Tentera. Pihak pendakwaan meminta dia dipenjarakan.

Menurut laporan media pada 13 Oktober, pihak pendakwaan menjatuhkan hukuman penjara setahun ke atas pesalah hingga setahun dalam perbicaraan kes gangguan, termasuk seorang askar, yang diadakan pada hari sebelumnya di Jabatan Perjanjian Jenayah Mahkamah Daerah Barat Seoul 12 (ketua hakim Ahn Dong-beom). Beliau juga meminta perintah untuk memberitahu mangsa mengenai pendedahan maklumat peribadinya.

Seorang tertuduh didakwa mengganggu mangsa, yang sedang tidur di sebuah bilik hospital di Hospital Angkatan Tentera pada awal pagi 15 Mac, dengan menyentuh bahagian tertentu badan mangsa dengan tangan kirinya. Pada masa itu, terdapat enam pesakit di bilik hospital, dan pesalah dan mangsa dikenali sebagai orang asing.

Foto Hiasan Marshel studio


Semasa peringkat siasatan, tertuduh membuat kenyataan bahawa dia melakukan jenayah itu kerana tidur. Sejak itu, mahkamah dilaporkan telah mengubah kedudukannya bahawa ia tidak ada kena mengena dengan tidur.

Seorang peguam berkata, “Saya memilih kerjaya saya sebagai pegawai yang tidak bertauliah untuk kehidupan keluarga yang sukar, tetapi kini semuanya kecewa. Sila ambil kira berapa banyak yang saya rasa dan renungkan tindakan saya telah menjejaskan hidup saya.”

“Saya masih muda dan saya perlu membuat banyak usaha pada masa akan datang, dan saya berharap ibu mangsa akan menjalani kehidupan yang betul pada masa akan datang. Saya berharap maklumat peribadi tidak akan didedahkan memandangkan keadaan kejadian ini.”

Secara khususnya, pesalah mempunyai rekod jenayah seperti memandu tanpa lesen dan kecurian sebelum kejadian ini.

Sebagai tindak balas, mahkamah berkata, “Saya berharap anda akan menyedari bahawa tindakan ini boleh menjejaskan keluarga anda dan mempunyai hasil yang buruk pada masa akan datang. Saya berharap anda akan mencerminkan semula sepenuhnya jenayah supaya hidup anda tidak akan hancur tanpa mengira berapa banyak hukuman itu.”

Kongsikan artikel ini