Risau Masa Depan Cucu, Atuk 78 Tahun Bunuh Anak Perempuannya Yang Sakit Lebih 7 Tahun

Seorang bapa berumur lingkungan 70-an telah ditahan pada 20 April lalu atas tuduhan membunuh anak perempuan yang derita sakit skizofrenia. Dia didapati membunuh anaknya itu kerana risau tentang masa depan cucunya.
Lelaki itu berusia 78 tahun ditahan untuk siasatan lanjut dengan mengatakan dia terpaksa membunuh anaknya itu kerana risau dengan masa depan cucu selepas melihat keadaan anaknya yang semakin teruk.

Foto hiasan Pexels

Dalam siasatan tambahan, lelaki tua itu menyatakan bahawa semasa melihat keadaan anak perempuannya merosot hari demi hari, dia membunuh anak perempuannya yang sedang mencuci di bilik mandi pada hari jenayah dengan tali bungkusan di rumah.

Selepas itu, terdakwa melaporkan kepada 112 bahawa anak perempuannya itu telah mati apabila dia bangun selepas tidur sekitar jam 8 pagi sehari selepas jenayah itu.

Wanita yang meninggal dunia itu telah diagnosis skizofrenia sejak tujuh tahun yang lalu. Sejak itu, dia tinggal bersama anak-anaknya di rumah ibu bapanya di Yongheung-dong, Buk-gu, selama lima tahun.

Kongsikan artikel ini