Ayah Rogol Anak Perempuan Darjah Lima Selama Tiga Tahun Dihukum Penjara 13 Tahun!

Seorang murid sekolah rendah telah menerima serangan seksual dari seorang bapa yang berusia lingkungan 40-an selama tiga tahun sebelum diketahui isteri. Walaupun bergelar bapa, lelaki ini sanggup melepaskan nafsu batinnya terhadap anak yang masih kecil.

Perkara tersebut telah menjadi kebiasaannya sejak tiga tahun lalu dan ia telah menerima hukuman berat pada perbicaraan yang pertama.

Jabatan Perjanjian Jenayah Mahkamah Daerah Pusat Seoul menerusi ketua hakim Kim Chang-hyung telah menjatuhkan hukuman penjara 13 tahun ke atas lelaki bernama Lee (41) hingga 13 tahun atas pertuduhan melanggar Akta Khas Mengenai Hukuman Jenayah Keganasan Seksual.

Foto hiasan X-Frame

Mahkamah juga mengarahkan tiga tahun percubaan, 10 tahun sekatan pekerjaan ke atas institusi berkaitan kanak-kanak dan belia dan kemudahan kebajikan untuk golongan OKU, dan 120 jam program rawatan keganasan seksual.

“Lee telah merogol anak perempuan kandungnya, yang hanya berusia 10 tahun, dari musim panas 2017, dan menyerangnya secara seksual dari musim bunga 2018. Anaknya itu darjah 5 sekolah rendah. Lee berulang kali melakukan serangan seksual selama tiga tahun sebelum jenayah itu ditemui oleh isterinya.”

“Mangsa tidak dapat bergaul dengan orang ramai dan keluar daripada kesakitan. Isteri juga menderita dengan menyalahkan dirinya kerana gagal menghalang kejadian itu. Walau bagaimanapun, ibu bapa Lee dan Lee telah mengaku melakukan jenayah itu dan mencerminkannya telah diputuskan dengan mengumpul wang dan meminta pengampunan,” kata mahkamah.


Kongsikan artikel ini