Akhirnya Bapa Cabul Anak Ditahan Selepas Guna Alasan Mabuk & Ingat Itu Isterinya!

Seorang lelaki yang diserahkan kepada perbicaraan kerana mengganggu anak perempuannya yang lebih muda telah dijatuhi hukuman di mahkamah perbicaraan pertama.

Mengikut undang-undang pada 31 Oktober, Bahagian Jenayah Ke-11 Mahkamah Daerah Uijeongbu (Ketua Hakim Lee Moon-se) menjatuhkan hukuman penjara dua tahun setengah dan tiga tahun percubaan kerana mengganggu kanak-kanak (melanggar Akta Khas Mengenai Hukuman Jenayah Keganasan Seksual).

Ia juga memerintahkan percubaan selama dua tahun dan 40 jam kauseling mengenai rawatan keganasan seksual. Defendan, yang bertanggungjawab untuk melindungi telah diwajibkan untuk berbuat demikian, kata mahkamah.

Foto hiasan PEXELS


“Memandangkan keadaan, kaedah, dan umur mangsa mudah memberontak di bawah pengawasan perlindungan, jenayah itu buruk dan mungkin dikritik.”

“Mangsa seolah-olah telah merasakan trauma dan ketidakselesaan seksual yang besar,” kata mahkamah.

Defendan menafikan jenayah itu di agensi penyiasatan berkata, ‘Saya tidak ingat,’ tetapi mengakui hakikat bahawa dia mencabul di mahkamah dan berkata ia tidak disengajakan.”

Mahkamah menjelaskan, “Kami juga berpendapat bahawa kami bersetuju dengan mangsa dan ibu mangsa, mengemukakan perjanjian yang menyatakan bahawa mangsa tidak mahu hukuman, dan tiada sejarah jenayah.”

Foto hiasan PEXELS

Lelaki itu didakwa mengganggu anaknya secara seksual, yang baru berusia 9-10 tahun pada masa itu, di kediamannya sekitar 2016-2017.


Pada tahun 2020, terdapat juga pertuduhan terus mencabul anaknya itu di bawah pengaruh alkohol walaupun anaknya telah berkata, “Jangan lakukannya.”

Dalam perbicaraan itu, lelaki tersebut mendakwa mangsa tersilap dengan ibu mangsa berhubung kejadian 2016-2017, dan dia tidak ingat kejadian tahun lalu.

Kongsikan artikel ini