Baru Nak Cakap Korea? Ini 20 Cara Mudah & Percuma Belajar Bahasa Korea!

Memang tidak dapat dinafikan, fenomena K-POP dan drama Korea di seluruh dunia termasuk Malaysia mendorong lebih ramai orang berminat untuk mempelajari Bahasa Korea. Faktor ini lebih mempengaruhi golongan anak muda terutama sekali pelajar sekolah berbanding orang dewasa.

Guru bahasa Korea dari Korea. Foto: Naver.com

Untuk mendapatkan khidmat kelas bahasa Korea di Malaysia agak mahal dan terhad. Apatah lagi, permintaan untuk mempelajari bahasa Korea lebih kepada pelajar sekolah atau pun individu yang tidak mempunyai pendapatan.

 

Guru dari Korea yang sangat popular kerana wajahnya.

Oleh itu, EH! KOREA BUZZ memberikan anda petunjuk dan cara yang begitu mudah untuk anda mempelajari bahasa Korea dengan baik sekali. Apa yang pasti, cara ini dikongsi oleh orang Korea yang begitu teruja dan bangga apabila ramai bangsa antarabangsa begitu berminat untuk mempelajari bahasa Korea.

 

 

Untuk pengetahuan, rakyat Korea sendiri memperakui bahawa bahasa Korea adalah satu bahasa yang amat sukar di pelajari. Malah, bangsa Korea sendiri ada yang masih kurang mahir dalam selok-belok bahasa Korea. Atas dasar itu, orang Korea akan merasa terharu dan berbangga apabila mengenal pasti orang luar terutama sekali orang Malaysia yang boleh berbahasa Korea. Tidak kiralah, fasih atau tahu sedikit.

 

Ramai menginginkan guru bahasa Korea seperti lakonan Kim Soo Hyun

Berikut adalah 20 cara mudah untuk anda mempelajar bahasa Korea. Yang penting, kebanyakan cara ini memang berkesan dan percuma. Selamat mencuba.

 

Prev1 of 20
Use your ← → (arrow) keys to browse

1) Beli Buku Bahasa Korea:

Membeli buku bahasa Korea ini sangat penting. Ini kerana ia adalah permulaan anda untuk mengenal huruf hangul. Seandainya anda dapat mengenal huruf hangul ini, ia lebih memudahkan anda untuk mempelajari bahasa Korea. Malah, anda sendiri boleh menyebutnya dengan baik sekali. Cukuplah sekadar membeli buku asas untuk mengenal huruf hangul. Anda juga boleh membeli buku e-online.

Prev1 of 20
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini