Aplikasi Blind Date Korea Cetus Kemarahan Letak Syarat Untuk Oppa Kluster Kayangan Saja!

Aplikasi Blind Date mencetuskan kontroversi kerana ia mendiskriminasi antara pelanggan lelaki dan wanita. Menurut satu perkongsian yang disiarkan di laman MLB komuniti Internet pada 5 September, di bawah tajuk “Kriteria untuk lelaki dan wanita bagi aplikasi blind date,” ia mendiskriminasi pelanggan lelaki dan wanita yang memakai so-cat Korea.

Bagi ahli lelaki, hanya graduan seperti Seoul National University, Korea University, Yonsei University, KAIST, pekerja syarikat besar, syarikat asing, dan syarikat media, atau profesional seperti doktor, peguam, dan akauntan boleh menyertainya.

Foto hiasan Balance Button

Secara khususnya, perkara berikut:

1. Universiti Kebangsaan Seoul, Universiti Korea (Seoul), Universiti Yonsei (Seoul), KAIST, POSTECH, Universiti Sogang, Universiti Sungkyunkwan, Universiti Hanyang (Seoul), Universiti Chung-Ang, Universiti Kyunghee, Hankuk Universiti, Kolej Perubatan Asing, Sekolah Undang-Undang, Universiti Luar Negara, Kolej Polis, Akademi Tentera, UNIST, DGIST, GIST

2. Berkhidmat dalam perusahaan besar / perusahaan awam / perusahaan asing / institusi nasional / media / guru, profesional, dan lain-lain.

Foto hiasan Balance Button

Sebaliknya, pekerja pejabat, freelancer, dan pencari kerja semuanya boleh mendaftar. Aplikasi ini disediakan untuk semua pelajar kolej dan siswazah yang telah diluluskan untuk menyertai dengan memasuki sekolah atau jurusan mereka.

Dengan lebih terperinci syarat tersebut menyatakan:

1. Sesiapa yang memasuki profil, freelancer, pencari kerja, dan lain-lain boleh mendaftar.

2. Semua pelajar universiti atau graduan yang diluluskan untuk menyertai selepas memasuki sekolah.

Foto hiasan Balance Button

Yang menghairankan, kandungan jawatan itu adalah benar. Aplikasi itu, yang diketahui telah dicipta oleh seorang graduan Universiti Kebangsaan Seoul, berkata di laman web ini, “Kami memperluaskan skop kepada semua sekolah dan tempat kerja dengan harapan bahawa pelajar Universiti Kebangsaan Seoul tunggal akan dapat mencari hubungan yang baik dalam pelbagai cara.”

Dikatakan bahawa ia telah memperluaskan skopnya kepada semua sekolah dan tempat kerja, tetapi itu sahaja. Inilah sebabnya mengapa terdapat kritikan di kalangan pengguna Internet, seperti “Saya lebih suka mempunyai perubahan seks” dan “menjadi seorang lelaki adalah dosa.”

Aplikasi ini seolah-olah mengenali pandangan seperti ini. “Saya fikir akan ada kritikan dan kritikan yang besar kerana mengenakan sekatan berasingan terhadap kelayakan untuk memohon keahlian. Pemikiran dan pendapat orang di sekeliling anda yang pertama kali mencipta OOO (nama aplikasi)

Kongsikan artikel ini