Lelaki Kerap Check-in Motel Bersama Bukan Kerana Gay Tapi Gara-Gara Norma Baharu Gametel!

“Ini adalah pertama kalinya seorang lelaki telah pergi ke motel di tengah hari.” Ini bukan pengalaman seksual pasangan gay yang licik.

Ini adalah posting di sebuah kafe portal yang disiarkan baru-baru ini. Penulis berkata, “Saya terpaksa pergi bekerja selepas pusingan, jadi sebagai langkah terdesak, saya membayar 20,000 won untuk yuran penggantian dengan kenalan dan menempah motel berdekatan.”

Bagi pemain golf domestik, kesukaran hari ini tidak lain adalah tempahan tetapi pancuran mandian. Ini disebabkan oleh penularan COVID-19 yang berterusan, dan kebanyakan pihak berkuasa melarang operasi bilik mandi di padang golf.


Terdapat satu lagi sebab mengapa COVID-19 yang berpanjangan telah menyebabkan lawatan kerap ke motel antara lelaki. Baru-baru ini, satu artikel yang mengandungi gambar dalaman sebuah motel telah disiarkan di komuniti dalam talian seperti Ppomppu.

Foto hiasan studio dia men

Dalam gambar berkenaan, terdapat “bilik PC dua orang” di belakang katil double. Ia dipanggil “gametel” di mana permainan PC dijalankan di penginapan.

Pemain berusia 20-an dan 30-an berpindah ke gametells dengan PC mewah kerana bilik PC ditutup atau dihadkan daripada kakitangan dan perniagaan kerana peningkatan penjarakan sosial.

Sebab mengapa mereka melawat motel untuk permainan adalah kerana spesifikasi PC. Permainan popular seperti Battleground dan Overwatch sukar untuk dinikmati dengan lancar dengan kebanyakan PC di rumah.


Beberapa promosi motel dan ulasan motel tertulis bahawa prestasi komputer begitu cepat sehingga ia adalah baik untuk memanggilnya bilik PC. Ia juga dikatakan bahawa permainan seperti “Battleground,” “Dungeon dan Fighter,” “League of Legends,” “StarCraft,” dan “Blood and soul” semuanya dipasang, jadi anda boleh menghabiskan “mocance” gila.

Foto hiasan studio dia men

Makan snek juga merupakan keseronokan yang sangat diperlukan di bilik PC, tetapi pengambilan makanan dilarang. Walau bagaimanapun, anda boleh makan ayam, mi cawan, dan juga bir semasa bermain permainan tanpa campur tangan sesiapa.

Kelemahannya ialah kos. Yuran penggunaan Gametel adalah bayaran sewa motel atau bayaran penginapan, jadi harga tidak murah berbanding dengan bilik PC.


Sewa untuk motel di Seoul biasanya 30,000 won setiap 4 jam dan 1,000 won sejam untuk bilik PC. Kos setiap orang selama empat jam adalah 4,000 won untuk bilik PC dan 15,000 won untuk motel (dua orang). Motel hampir empat kali lebih mahal daripada bilik PC.

Ia juga harus diperhatikan bahawa “Gametel” tertakluk kepada keadaan. Untuk mengendalikan bilik PC, pendaftaran di bawah Akta Industri Permainan mesti diselesaikan dengan kerajaan tempatan yang kompeten.

 Di samping itu, piawaian untuk kemudahan yang berkaitan perlu diwujudkan dan pematuhan kepada pengendali perniagaan berkaitan permainan perlu dipatuhi. Jika syarikat penginapan mempunyai PC di setiap bilik dan benar-benar beroperasi tanpa pendaftaran, ia boleh dihukum sehingga dua tahun penjara atau didenda sehingga 20 juta won.

Kongsikan artikel ini