Pelajar 18 Tahun Bunuh Diri Di Puncak Gunung Selepas Dibuli Teman Sekelas!

Selepas dibuli rakan sekelas, seorang pelajar sekolah menengah di Gwangju nekad melakukan perubahan drastik. Menurut sumber dari Balai Polis Gwangsan di Gwangju pada 5 Julai 2021, pelajar berumur 18 tahun itu melakukan perkara luar biasa berdekatan Octagonal Pavillion di Gunung Eodeungsan, Gwangju kira-kira jam 11.19 pagi pada 29 Jun 2021.

Pihak bomba, yang dihantar selepas menerima laporan daripada seorang pendaki, mengesahkan bahawa mangsa telah mati di tempat kejadian dan menyerahkan kes ini dengan permintaan untuk bekerjasama daripada polis.

FOTO HIASAN PEXELS

Pihak polis, yang mula menyiasat kes pembunuhan itu melakukan kesimpulan siasatan selepas menilai bahawa tiada tuduhan jenayah termasuk tiada bukti kesan pembunuhan.

Walau bagaimanapun, pada 1 Julai 2021, keluarga mangsa yang masih berkabung itu mengemukakan bukti yang relevan kepada polis dan meminta siasatan dengan mendakwa bahawa mangsa mengalami keganasan buli di sekolah.

FOTO HIASAN PEXELS

Nota bunuh diri yang dikemukakan oleh keluarga terkorban dan video telefon bimbit mangsa dipercayai telah diambil oleh rakan sekelasnya. Ianya dilaporkan menunjukkan bahawa mangsa sedang dibuli oleh rakan-rakannya.

Pihak polis bercadang untuk mengesahkan dakwaan yang didakwa oleh keluarga dengan menjalankan siasatan penuh terhadap pelajar, guru, dan pegawai di sekolah berkenaan pada 7 Julai 2021.


Kongsikan artikel ini