Guru Liberal Bunuh Diri Setelah Disyaki Merogol OKU Di Pusat Pendidikan!

Wakil sebuah fasiliti pendidikan orang kurang Upaya (OKU) di Ulsan, yang disyaki melakukan serangan seksual ke atas golongan OKU, membunuh keputusan membunuh diri menjelang siasatan polis.

Menurut polis pada 30 Julai 2021, mangsa telah ditemui mati di sebuah bukit di Buk-gu, Ulsan pada jam 4:18 petang pada 27 Julai 2021. Polis percaya tiada tanda pembunuhan berlaku.

Si mati sepatutnya akan disiasat oleh polis atas dakwaan bahawa dia menyerang seorang OKU secara seksual  di fasiliti pendidikan OKU yang diwakilinya.

Mangsa rogol baru-baru ini telah memaklumkan pusat kaunseling dan dilaporkan memfailkan kepada pihak polis melalui pusat itu.

FOTO HIASAN PEXELS


Si mati merupakan seorang pendidik liberal di Ulsan dan juga eksekutif guru dan pendidikan di Union Pekerjaan. Difahamkan, polis akan menutup kes tersebut kerana tertuduh telah mati.

Apabila fakta ini diketahui, Persatuan Kebajikan Ulsan untuk OKU mengeluarkan kenyataan menggesa “institusi yang telus dan bergantung kepada orang ramai untuk menyiasat dengan teliti sama ada terdapat sebarang kerosakan tambahan.”

FOTO HIASAN PEXELS

“Kami meminta kementerian berkaitan meneruskan usaha mereka untuk membantu golongan OKU, termasuk golongan OKU pembangunan, hidup bangga sebagai warganegara tanpa terdedah kepada jenayah,” katanya lagi. “Sila lakukan yang terbaik untuk memulihkan kerosakan mangsa.”

Kongsikan artikel ini