Tragedi Pembunuhan Dilatarbelakangi Kesalahpahaman Akibat Air Kencing Syaitan!

KOREA, 25 JULAI 2023: Seorang lelaki berusia 20-an diduga telah membunuh seorang rekannya dalam keadaan mabuk setelah terjadi kesalahpahaman yang mengerikan.

Lelaki itu berada dalam keadaan mabuk dan sedang muntah ketika dia menepuk punggung rekannya dengan penuh kasih sayang, namun akhirnya dia secara impulsif melakukan pembunuhan setelah terlibat dalam percekcokan akibat kesalahpahaman.

Polis dari Ibu Pejabat Polis Selatan Busan telah menangkap lelaki berusia 20-an yang dikenali sebagai Individu A yang dicurigai melakukan pembunuhan terhadap lelaki berusia 20-an yang dikenali sebagai Individu B di kediaman mereka di Kawasan Gwang’an, Distrik Suyeong, Busan pada jam 1:20 pagi pada hari ini.

Menurut laporan polis, Individu A dan Individu B telah minum minuman keras bersama-sama dengan teman perempuan Individu A di rumah Individu A.

Kedua-dua gambar lelaki dan perempuan minum minuman keras dalam suasana yang direka bentuk secara maya melalui program pencipta imej AI, ‘Pencipta Imej Bing’ untuk memahami berita ini. Kedua-dua gambar lelaki dan perempuan minum minuman keras dalam suasana yang direka bentuk secara maya melalui program pencipta imej AI, ‘Pencipta Imej Bing’ untuk memahami berita ini.

Sementara Individu B yang mabuk menuju ke bilik air untuk muntah, Individu A mengikutinya dan menepuk punggungnya dengan penuh perhatian.

Namun, akibat kesalahpahaman, Individu B yang mabuk menganggap bahawa Individu A yang menepuk punggungnya sedang menyerangnya, dan ini menyebabkan pergaduhan di antara mereka. Kesalahpahaman kecil ini kemudian berubah menjadi percekcokan yang terus berlanjut dengan pergaduhan fisik, termasuk mencengkam leher.

Ketika amarah menyala, Individu A akhirnya berjalan menuju ke dapur. Setelah itu, dia kembali dengan senjata tajam dan dilaporkan telah menikam Individu B berkali-kali.

Kekasih Individu A yang turut berada dalam acara minum-minum tersebut menjadi saksi kepada insiden ini dan segera melaporkan kejadian tersebut kepada polis.

Individu B yang terluka kemudian dibawa ke hospital, namun akhirnya dinyatakan meninggal dunia.

Polis telah melakukan tangkapan ke atas Individu A di rumahnya sebagai tersangka utama.

Menurut hasil siasatan polis, Individu A dan Individu B adalah rakan sepenuh hati yang biasa bersama-sama melakukan aktiviti sukan. Mereka minum minuman keras dalam jumlah besar pada hari ini dan akhirnya Individu A melakukan pembunuhan secara impulsif.

Polis berencana untuk menyiasat dengan mendalam mengenai perkara ini dan kemudiannya memohon perintah penahanan terhadap Individu A.

Kongsikan artikel ini