Sana-Sini Dihujani Bunga, 10 Tempat Wajib Pergi Di Korea Semasa Cherry Blossom

Prev1 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Di Jepun di panggil Musim Sakura manakala di Korea pula digelar Cherry Blossom atau 벚꽃-beojkkoch. Musim ini sememangnya adalah musim yang ditunggu kebanyakan pasangan bercinta terutama sekali di Korea Selatan. Kebiasaannya, pada musim ini ramai pasangan menggunakan peluang ini untuk melamarkan kekasih.

Malah, ada juga memilih untuk pergi berbulan madu. Permandangan sewaktu Cherry Blossom sememang indah kerana dihujani bunga-bunga yang berwarna warni serta bertaburan di tanah. Sungguhpun musim ini lebih popular di Korea Selatan dan Jepun, kini musim ini turut boleh didapati di beberapa negara Asia Tenggara termasuk Malaysia.


Walaupun nampak sama, namun ia berbeza kerana musim Cherry Blossom yang asli sememangnya disamping udara yang sejuk seperti penghawa dingin. Istimewa buat mereka yang merancang untuk melancong di musim Cherry Blossom di Korea Selatan, berikut adalah 10 tempat yang wajib anda kunjungi di Korea Selatan. Semestinya, destinasi ini berubah menjadi syurga bunga di Cherry Blossom.

Prev1 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini