Cikgu Perangkap Murid Lamar Jadi Menantu Dengan Dera Seksual Hanya Didenda RM37Ribu!

Seorang guru telah didenda kerana melakukan gangguan seksual dengan memuji pelajar berkenaan dengan mengatakan pelajar nampak bakal ada anak yang baik.

Pihak mahkamah menerusi hakim Roh Jung Hee telah mengumumkan pada 26 Mei 2021 bahawa percubaan telah diberikan kepada guru bernama Choi yang diletakkan di bawah akta undang-undang jenayah buli kanak-kanak.

Choi yang merupakan guru di sekolah menengah didapati bersalah dengan melakukan gangguan seksual serta mendera secara seksual ke atas pelajar sekolah berkenaan lebih dari 11 kali sehingga November tahun lalu.

Foto hiasan Naver.com


Dia menggunakan perangkap dengan memuji pelajar berkenaan dengan memuji kecantikannya selain melamar dia untuk dijadikan menantu.

Choi diberi tempoh hukuman percubaan dengan dia tidak mengaku salah dan apa yang dilakukannya tiada kena langsuang atas niat mahu merogol atau gangguan seksual. Dalam hukuman tersebut, dia didapati bersalah dan telah didenda sebanyak RM37ribu. Choi dikatakan telah melanggar hukuman percubaan pertama dan didenda sebanyak 2.35 Juta Won.


Kongsikan artikel ini