Hak Penjagaan Anak Milik Yeon Soo, Eli Perlu Beri Nafkah Bulanan Anak Sebanyak RM3K Sebulan!

Akhirnya proses penceraian bekas ahli kumpulan U-Kiss, Eli dengan personaliti TV Ji Yeon Soo selesai. Menerusi temubual eksklusif bersama Yeon Soo pada 12 Ogos 2021, mereka berdua dikatakan telah bersetuju dan mempunyai kata sepakat.

“Ia berakhir dengan perceraian meditasi dengan Eli semalam (ke-11) kerana Eli tidak mahu menyaman. Kami mengupah peguam dari kedua-dua belah pihak untuk meneruskannya, dan kami telah mencapai persetujuan. Anak dibesarkan oleh Ji Yeon-so. Kami bersetuju bahawa Eli akan membayar 850,000 won untuk sokongan kanak-kanak tanpa alimoni atau bayaran harta. Hak ibu bapa dan hak paternal kedua-duanya ditangguhkan.

“Saya mahu menyelesaikan secara senyap-senyap untuk anak kecil saya. Saya gembira untuk membesarkan anak saya. Saya mahu fokus untuk membesarkan anak saya secara sihat,” kata Yeon Soo yang berharap bekas suaminya Eli gembira.

Penjelasan terperinci dari Yeon Soo


Sehubungan itu, dia turut mendedahkan perkara yang dialami mereka sewaktu proses penceraian berlaku.

“Saya mengalami masalah yang teruk kerana menerima pelbagai komen dan mesej yang faktanya semua salah. Saya juga dalam situasi yang sampai tidak tahu nak buat apa kerana saya sebatang kara. Saya harap anda semua jangan salah faham dengan ini.

“Apapun, terima kasih dan saya akan bersungguh-sungguh membesarkan anak saya,” ujarnya.

Pasangan ini berbeza umur sebanyak 11 tahun dan berkahwin pada 2014. Eli menunjukkan cinta terhadap Yeon Soo apabila membuat tatoo wajah isterinya itu. Namun selepas enama tahun, mereka bercerai pada 2020.

“Bekas suami saya mempunyai dua warga negara iaitu Korea dan US. Namun dia hilang kerakyatan Korea tahun lalu,” katanya lagi.

Kongsikan artikel ini