Frontliner Oriental Wanita Cabul Jururawat Dengan Meraba Punggul Di Tempat Kerja!

Seorang wanita berusia dalam 30-an yang dibicarakan kerana mencabul rakan sekerja yang sama jantina ditempat kerja.

Bahagian kedua Mahkamah Agung (hakim Min Yoo-sook) berkata pada ke-4 Ogos 2021, ia telah mengesahkan ketetapan asal yang menjatuhkan hukuman penjara kepada wanita 34 tahun itu atas  tuduhan pencabulan paksa, kepada 10 bulan penjara dan dua tahun percubaan.

FOTO HIASAN PEXELS

“Mengikut rakaman TV litar tertutup (CC) yang dipasang di klinik perubatan oriental, mangsa didapati cuba mengelak daripada bersentuhan fizikal dengan defendan dengan menarik mukanya atau menarik badannya kembali,” kata mahkamah.

“Walaupun defendan dan mangsa sama jantina, hakim asal menilai defendan bersalah atas alasan tindakan defendan akan membuatkan mangsa berasa malu seksual,” katanya.

FOTO HIASAN PEXELS

“Tidak ada kesilapan dalam salah faham undang-undang mengenai penubuhan penebangan molekul paksa.”

Tertuduh yang bekerja sebagai ketua klinik perubatan oriental, didakwa telah mengejek mangsa yang merupakan pembantu jururawat, dengan menyentuh pinggulnya dan membawa pipinya ke pipi mangsa.

Terdahulu, perbicaraan pertama dan kedua mendapati wanita itu bersalah atas pertuduhan itu dan menjatuhkan hukuman penjara 10 bulan dan dua tahun percubaan, mengakui kredibiliti kenyataan itu dengan berkata, “Kenyataan mangsa dalam agensi penyiasatan dan mahkamah adalah konsisten dan konkrit.”

Kongsikan artikel ini