Guru Dipenjara 5 Tahun Selepas Merogol Pelajar Cara Beri Ubat Kurus Isi Dadah!

Seorang guru sekolah telah didapati bersalah dan dijatuhi hukuman penjara 5 tahun selepas merogol seorang pelajar perempuan yang diajar dengan menyedut dadah dalam bentuk ubat kurus palsu dan menyatakan ia sebagai eksperimen klinikal.

Menurut undang-undang perlindungan seksual kanak-kanak dan remaja, guru A (39 tahun) telah diberi hukuman penjara 5 tahun di peringkat rayuan selepas dijatuhi hukuman yang sama di peringkat pertama dan kedua kerana kesalahan rogol dan pelanggaran undang-undang dadah. Guru A memilih untuk tidak merayu lagi, manakala tuntutan pendakwaan untuk hukuman penjara 12 tahun juga telah menjadi keputusan yang sah kerana mereka tidak membuat rayuan dalam tempoh yang ditetapkan.

Pada 16 Julai tahun lalu, A yang menjalankan bilik pengajian di Sejong memberi dadah jenayah amfetamin yang dia dapatkan daripada klinik psikiatri kepada pelajar B (16 tahun) yang diajar. Dia mendekati mangsa dan memberitahu mangsa bahawa dia perlu tidur di bilik pengajian sekiranya ingin mengambil bahagian dalam eksperimen klinikal yang melibatkan pengambilan ubat diet. Mangsa terpaksa mengambil dadah yang diberikan oleh guru tersebut dan selepas dadah itu membuatnya mabuk, A telah melakukan serangan seksual terhadap mangsa.

Pada Jun tahun yang sama, guru itu juga dituduh melakukan seksualiti yang melibatkan aspek sadomasokisti dengan mangsa berkenaan dalam tiga kesan berbeza selepas mereka berbual tentang kesukaan yang berkaitan dengan penyiksaan fizikal.

Kongsikan artikel ini