Ibu Cuba Lempar Anak Dari Jendela Rumah Selepas Berkelahi Dengan Suami Tengah Malam!

Polis menahan seorang wanita berusia lingkungan 30-an yang cuba melempar anaknya ke luar tingkap selepas bergaduh dengan suaminya selama empat bulan.

Balai Polis Jungnang di Seoul mengesahkan mereka berjaya menangkap wanita itu pada Rabu (14 Julai 2021) iaitu sehari selepas perkara tersebut dihidu.

Wanita tersebut dikatakan cuba membuang anaknya dari beranda tingkap rumah sementara suaminya yang meninggalkan dirinya selepas bergaduh di rumah pada kira-kira jam 11 malam.

FOTO HIASAN PEXELS

Ketika disiasat polis, wanita berkenaan berkata apa sebab dia mahu membunuh anak yang dikandungnya dengan tangan sendiri. Ibu ini juga menafikan dakwaan tersebut dan berfikir suaminya salah faham dengan dirinya dan cuba mengalih perhatian dengan kata-kata emosi dari suami.

FOTO HIASAN PEXELS

Pada mulanya, suaminya melaporkan bahawa isterinya cuba melempar anaknya ke luar jendela tetapi bertukar ayat dengan mengatakan isterinya memagang anaknya di luar beranda rumah.

Polis mendakwa wanita itu atas tuduhan cuba membunuh tetapi menukar dakwaan tersebut terhadap kes penderaan kanak-kanak.

Kongsikan artikel ini