Kini Tular, Pemain Besbol Jepun Mirip Wajah Lelaki Kacak Dunia, V BTS!

Dari “BTS” V ke Cho Jung-seok, pemain besbol Jepun menjadi topik panas kerana dia menyerupai beberapa selebriti Korea.

Pada 7 Sept 2021, artikel yang memperkenalkan pemain besbol Jepun yang dikatakan kelihatan seperti V di Jepun telah disiarkan di komuniti dalam talian. Ia adalah Yuasa Dai, pemain besbol profesional untuk Yomiuri Giants.


Dilahirkan pada tahun 2000, jejaka kacak ini mula bermian besbol di tingkatan dua sekolah rendah. Apa yang menarik perhatian baru-baru ini adalah bahawa BTS telah menjadi popular di seluruh dunia dan penampilan yang serupa telah diketahui.

Dia dikatakan mempunyai mata besar, mata panjang dan hidung tajam tanpa kelopak mata berganda. Terdapat juga banyak cerita bahawa bentuk mulut adalah sama apabila ketawa.

Seorang netizen mengakui, “Saya fikir gayanya serupa dengan V, saya fikir ia akan kelihatan sangat serupa.”


Netizen lain juga berkata, “Saya terkejut melihat betapa mereka kelihatan sama,” “Asas mereka sama,” dan “Daripada persamaan yang besar, mereka mempunyai perasaan V yang pelik.”

Selain V, ada yang mengatakan bahawa dia menyerupai pelakon Cho Jung-seok, Park Hae-soo, pelawak Kim Joon-ho, Huh Kyung-hwan, penyanyi Roy Kim, dan “Cool” Lee Jae-hoon. Banyak betul wajah selebriti Korea yang diserupainya.

Dalam hal ini, seorang netizen menarik ketawa dengan memberi komen, “Tidakkah anda datang ke Korea pada kadar ini?”

Kongsikan artikel ini