Kekecohan Serangan Pisau Di Apgujeong, Ini Ceritanya…

Kaitan pemilik kereta ‘Rolls-Royce’ yang menjadi suspek dalam insiden ‘serangan pisau’ di Apgujeong, Seoul pada 11 September telah terungkai. Youtuber penyiasat terkenal, ‘Karakuyla’, telah mendedahkan gambar pemilik susulan ini berserta gambaran perasaan yang menghantui.

Pada 12 September, Karakuyla telah memuat naik sebuah posting panjang di komuniti YouTube miliknya.

Karakuyla memberitahu, “Pada malam semalam, lelaki kelahiran 1993 yang dikenali sebagai Hong, yang ditangkap selepas terbabit dalam kejadian keganasan menggunakan senjata tajam di Gangnam dan melarikan diri dengan kereta Lamborghini, seringkali memaparkan gambar senjata tajam di media sosialnya, termasuk di luar insiden yang terjadi semalam.”

Selain itu, gambar pemilik susulan yang diperlihatkan oleh Karakuyla turut dimuat naik. Gambar tersebut menunjukkan Hong dengan senjata tajam yang tajam, disertai dengan tatu badan yang meliputi lengannya dan kakinya. Gambar ini sangat menghantui dan mencetuskan kejutan.

Karakuyla bertanya, “(Hong) terlibat dalam kejadian pertengkaran di Nonhyeon-dong pada pukul 4:40 petang, lalu memandu Lamborghini dengan pantas menuju Apgujeong di tengah hari, meninggalkan kereta di tengah jalan pada pukul 5:10 petang.” Dia meneruskan dengan pertanyaan, “Dan pada sekitar jam 8 malam, apa yang sebenarnya dia lakukan di lorong belakang Apgujeong Rodeo sebelum ditangkap oleh polis? Selama hampir tiga jam, apakah yang dia lakukan di sana?”

Karakuyla menerangkan lagi, “Semasa ditangkap, dia gemetar dan tidak mampu mengawal dirinya dengan baik. Apabila ditanya mengenai tindakannya, dia berkata ‘Saya berada di PC bang’ kepada pegawai polis, dan ketika dipersoalkan tentang ujian dadah sederhana yang dilakukan, dia berkata, ‘Dadah itu adalah ubat yang sah yang saya dapatkan dari hospital.'” Dia kemudiannya menyatakan, “Selepas menyerang dengan pisau di Nonhyeon-dong dan berlari dengan pantas ke Apgujeong, apa yang sebenarnya dia cuba sembunyikan atau lakukan?”

Karakuyla menyatakan lebih lanjut bahawa terdapat laporan dan saksi yang menunjukkan bahawa Hong adalah kenalan rapat pemandu kereta ‘Rolls-Royce’ yang terlibat dalam insiden kejadian dadah di stesen Apgujeong-baru-baru ini. Dia menyimpulkan dengan mengatakan “Tatu badan lengkap, dadah, kereta mewah, dan wang berlimpah,” yang menggambarkan pemilik susulan ini.

Selain itu, dia mengeluarkan rayuan terhadap tindakan seperti ini yang melampau oleh kumpulan ‘MZ’ yang memiliki banyak wang dan mengancam keselamatan awam. “Adakah kita benar-benar tidak mempunyai cara untuk menghentikan tindakan seperti ini yang melampaui batas oleh penganut-penganut ‘MZ’ yang kaya? Ia adalah sesuatu yang sangat menggusarkan…” ujar Karakuyla.

Kongsikan artikel ini