Jin BTS Muncul Dalam Drama Popular India Termasuklah Drama Penthouse Serta Drama Popular Thailand! Iklan Malaysia Pun Ada

Baru-baru ini, nama ahli BTS yang digelar World Wide Handsome sekali lagi mendapat perhatian apabila namanya disebut dalam drama popular dari India.

Dalam drama berkonsepkan romantik berjudul 30 Weds 21, pelakon utama lelaki ini telah menerima panggilan telefon dari seorang yang mengenalkan dirinya sebagai JIN LOVE ARMY. Seperti yang ramai sedia maklum, ARMY adalah gelaran peminat dan penyokong BTS.

Babak drama India

Menerusi karakter yang dalam drama berkenaan, nama JIN LOVE ARMY adalah gelaran yang diberikan kepada heroin cerita itu.  Selain nama tersebut, watak BT21 yang mewakili Jin BTS iaitu Jin Jin turut sama muncul bukan saja dalam drama India ini sebalik dalam banyak iklan dan drama Korea.

Drama ini mengisahkan cinta luar biasa antara orang biasa yang bekerja sebagai pakar IT dan seorang wanita yang baru saja tamat belajar dari Kolej. Difahamkan, fenomena BTS telah pun menyerang India yang mana Jin menjadi ahli BTS yang paling popular di negara berkenaan dengan kekacakan, suaranya yang ikhlas, imej yang bersih dan persembahan LIVE yang sempurna.

Jin BTS atau Kim Seok Jin


Atas dasar itu, tidak hairanlah nama Jin menjadi pilihan dalam drama India dan ia membuktikan betapa popular Jin di peringkat global. Apa yang pasti, ini bukanlah yang terbaru terjadi kepada Jin yang mana namanya menjadi sebutan dalam drama antarabangsa.

Drama Korea


Dalam drama Korea yang ditayangkan di TVN pada setiap Isnin dan Selasa berjudul Postnatal Care Center turut meletakan Jin dalam skrip drama berkenaan. Berikut adalah skrip dalam drama tersebut.

Drama Korea


“Anda perlu memikirkan nama Inggeris untuk menaikkan nama dia ke peringkat global. Jadi, uh… Bagaimana pula dengan Jin? Jin dalam bahasa Korea dan Jin dalam bahasa Inggeris” dan nama bayi itu ialah Jin.

“Jin? Anda peminat dia, kan?” “Tidak, ia juga dinamakan sempena orang hebat, mampu membuat penonton tersenyum dengan menunjukkan sentimen peminat comelnya.

Drama Penthouse

Nama Jin juga muncul dalam drama SBS Isnin-Selasa “Penthouse.”

Beg membeli-belah dengan frasa “JIN & V” yang ditulis pada beg membeli-belah di bilik menunggu Kim So-yeon, seorang vokalis soprano. Kesinambungan drama Penthouse dan BTS merupakan populariti kedua nama ini yang sering saja menjadi topik hangat. Malah, lagu solo Jin berjudul Epiphany turut menjadi lagu latar untuk drama TVN yang disiarka pada Rabu dan Khamis yang diberi nama 100 Million Stars from the Sky”  dan drama  JTBC’s  Jumaat hingga Sabtu iaitu drama My ID is Gangnam Beauty.

Lebih menarik lagi, produser popular Korea, Shin Wo Ho menyatakan hasrat untuk mengambil BTS berlakon dalam drama Korea. Terdapat babak lakonan Cho Jung Seok minum kopi yang tertera wajah Jin BTS. Kopi berwajah Jin juga muncul dalam drama The Love Law Of Urban Men and Women.

Drama Korea lagi

Menjengah drama Thailand pula, gambar Jin yang memakai baju denim turut dijadikan dalam satu babak. Foto Jin dalam iklan komersil Malaysia turut menjadi perhatian. Kesimpulannya, populariti Jin di peringkat global terus naik mendadak dengan karakter BT21.

Drama Thailand


Disamping popularitinya yang hangat, Jin juga menggabungkan kecantikan seperti permata pernafasannya yang dipanggil Namshin of Beauty dengan kemahiran lakonan fizikal semula jadinya yang sangat baik sebagai pelakon utama.

Difahamkan ini iklan Malaysia

Malah, peminat fanatik Jin turut bersetuju dan berharap dengan mengatakan Jin sememangnya kacak seperti pelakon. Dia juga berbakat dalam bidang lakonan. Ramai juga menantikan Jin yang kacak dan fizikal sempurna berlakon dalam drama atau pun filem. Wajahnya yang kecil, lehernya yang jinjang dan dadanya yang bidang mampu menggegar industri lakonan.


Kongsikan artikel ini