Kongsi Rezeki Bersama, Penyanyi Cilik Jung Dong Won Derma RM2600 Untuk Persatuan Kanak-Kanak Kanser!

Yayasan Kanser Pediatrik Korea menerusi Pengerusi Lee Sung-hee berkata pada ke-30 Jun 2021, “Jung Dong-won telah memenangi sejumlah 1018,536 undi pada pertandingan Raja Trot, dan menderma 700,000 won (RM2600) kepada kanak-kanak yang menghadapi kanser leukemia.

Derma di bawah nama Jeong Dong-won akan digunakan untuk rawatan kecemasan bagi kanak-kanak yang menghidap kanser kanak-kanak melalui Yayasan Kanser Pediatrik Korea.

Bukan saja bakat, personaliti dia amat disukai ramai.

Jung Dong-Won yang terus menerus menderma juga sering berkongsi rezeki setiap tahun dengan kanak-kanak yang menghidap kanser dan leukemia. Yayasan Kanser Pediatrik Korea adalah asas bukan keuntungan yang berdaftar dengan Kementerian Kesihatan dan Kebajikan pada tahun 2001 dan terlibat dalam pelbagai aktiviti perniagaan seperti sokongan untuk kanak-kanak yang menghidap kanser kanak-kanak, leukemia dan penyakit yang jarang berlaku.

Ramai ibu mengimpikan beliau sebagai menantu

Selepas menyertai program Mister Trot, penyanyi cilik ini teruskan aktiviti dengan mengeluarkan lagu The Best In My Heart pada 5 Mei lalu. Malah, saluran youtube Jeong Dong Won TV menunjukkan peningkatan penonton dan pengikut yang kini mencecah 610K subscriber.Kongsikan artikel ini