Peminat Histeria Menatap Tubuh Piramid Jungkook BTS

Pada 3 hari yang lalu, gambar Jungkook dari BTS telah mencetuskan perbualan di kalangan peminat apabila dia berkongsi gambar belakangnya dengan kapsyen ringkas “사진빨” (penyedap gambar) pada platform komuniti peminat, Weverse. Namun, yang paling mencuri perhatian dalam gambar tersebut adalah otot-otot belakang Jungkook yang hampir sempurna berbentuk segitiga. Ia jelas gambar yang diambil selepas Jungkook berlatih di gim, menunjukkan keadaan ototnya yang berada dalam keadaan terbaik serta bahu yang luas.

Selain itu, satu tato berwarna yang menarik juga terpahat di salah satu lengan Jungkook, menambahkan sentuhan unik kepada imejnya. Gambar yang diubahsuai menjadi hitam putih itu menyatukan imej bintang muziknya dengan gaya yang serius.

Peminat-peminat Jungkook dengan bersemangat memberikan reaksi yang luar biasa kepada gambar ini dengan komen seperti “Jungkook betul ni?”, “Meskipun wajahnya sangat comel, ada daya tarikan yang berbeza dalam dirinya”, “Terlalu sempurna sehingga aku teruja”. Mereka benar-benar teruja dengan gambar Jungkook yang menjadi hadiah seperti.

Sebelum ini, dalam satu temuramah semasa sesi gambar, Jungkook pernah berkata, “Saya suka perkara yang ekstrem” dan “Orang selalu mengatakan saya kelihatan lembut dan bulat. Tetapi saya mahukan imej yang tajam dan kuat.” Dengan gambar ini, Jungkook bukan sahaja membuktikan tubuh yang sempurna dengan otot-otot yang terbentuk, tetapi juga meninggalkan kesan imej yang kuat kepada penonton.

Sementara itu, Jungkook masih terus mendominasi carta muzik Amerika dengan lagu solonya ‘Seven’, yang dikeluarkan pada bulan Julai. Lagu ini meraih tempat pertama dalam carta lagu utama Billboard ‘Hot 100’ (pada 29 Julai), segera setelah dikeluarkan.

Selain itu, ia berjaya menduduki tempat ketiga dalam carta lagu solo Korea yang berada dalam carta rasmi ‘Top 100’ di UK, menjadikannya artis solo Korea dengan penjualan terbaik. Selain itu, lagu ini juga mencapai tempat ketiga dalam senarai ‘Lagu Paling Banyak Ditonton Musim Panas Ini’ yang dikeluarkan oleh Spotify, memegang tempat pertama dalam senarai ‘Lagu Teratas Mingguan Global’ selama tujuh minggu berturut-turut, dan menduduki tempat pertama dalam senarai ‘Lagu Teratas Harian Global’ selama lebih daripada 50 hari, mencipta fenomena ‘Seven’ di seluruh dunia. Jungkook terus memperoleh pencapaian cemerlang dan memukau peminat di seluruh dunia.

Kongsikan artikel ini