Polis Tahan Lelaki Muda Belasah Penduduk Kondo Termasuk Pelajar Sekolah Menengah!

Seorang lelaki berusia dalam 20-an yang menyerang lima penduduk termasuk seorang gadis sekolah menengah di sebuah kompleks apartmen buat pertama kali ditangkap oleh polis.

Balai Polis Incheon Yeonsu berkata pada 21 Jun 2021 bahawa mereka telah menahan dan menyiasat seorang lelaki berusia dalam 20-an atas pertuduhan mendatangkan kecederaan khas.

Lelaki berkenaan disyaki menyerang lima penduduk, termasuk seorang pelajar sekolah menengah dengan pencuri pada jam 10:30 malam di sebuah kompleks apartmen di Okryeon-dong, Yeonsu-gu, Incheon.

Tertuduh memukul empat pelajar sekolah menengah di pavilion taman permainan di kompleks apartmen, dan seorang lagi penduduk wanita berusia dalam lingkungan 50-an juga didapati telah diserang olehnya dan melarikan diri.

Foto hiasan Pexels

Pesalah telah dihentikan perbuatan itu oleh seorang penduduk yang datang ke tempat kejadian selepas mendengar jeritan. Dia telah ditahan oleh pihak polis yang datang selepas menerima laporan.

Seorang pegawai polis berkata, “Buat masa ini, kesemua lima orang yang cedera diklasifikasikan sebagai kecederaan kecil. Lelaki itu didapati mabuk dan merancang untuk menjalankan siasatan lanjut memandangkan keadaan jenayah itu masih belum ditentukan.”

Kongsikan artikel ini