Jumpa Seluar Dalam Wanita Lain Di Bilik Kekasih, Wanita Ditampar Pemilik Panties Itu & Dituduh Tak Pandai Jaga BF!

Warganet memberi reaksi tentang cerita seorang pelajar kolej wanita yang menemui seluar dalam wanita lain di bilik teman lelakinya dan menumbuk teman lelakinya itu dan wanita berkenaan.

Pada 24 Jun 2021, sebuah artikel bertajuk “Saya pergi ke bilik teman lelaki saya dan terdapat seluar dalam wanita” telah dikeluarkan dalam laman komuniti dalam talian sebuah universiti di Korea.

“Apabila saya bertanya kepada teman lelaki saya dalam keadaan yang sangat marah, beliau berkata, Memang betul saya bermalam dengan wanita lain. Saya marah dan memanggil wanitra tersebut ke biliknya pada pukul 7 pagi” katanya.

Selepas beberapa ketika, wanita itu yang tiba di biliknya menampar pipi wanita berkenaan dan menjerit kepada wanita itu, “Anda tidak melakukannya dengan betul kepada teman lelaki anda, jadi lelaki itu pergi cara yang salah.”

Foto hiasan Patrick Studio

Mangsa yang marah telah menumbuk muka wanita itu dan tarik rambutnya serta menolaknya ke dinding. Apabila keadaan bertambah buruk, wanita itu juga menyerang teman lelakinya disebabkan dia tidak dapat mengawal kemarahannya.

Mengetahui hal ini, pengguna Internet mengkritik tingkah laku wanita itu dengan berkata, “Jika keadaan telah berubah, lelaki akan bersalah dan menyesal nanti. Tidak kira betapa marahnya anda, serangan adalah satu jenayah dan Ia menjadi satu kesalahan orang yang memukul terlebih dahulu.”

Foto hiasan Patrick Studio

“Saya faham bahawa salah untuk memukulnya kerana dia tidak dapat mengawali kemarahannya. Saya tidak faham tentang perbezaan jantina dalam situasi ini. Saya putus dengan teman lelaki saya selepas kejadian pada hari yang sama, dan saya telah minta maaf kepada wanita itu dan hubungan kami berakhir,” katanya.

“Selepas menulis pengakuan itu, terdapat banyak mesej yang mengandungi kata-kata kesat dan lucah seperti ‘jenayah X’, ‘gila X’, ‘assault X’ dan ‘murder X’. Terlalu ramai orang yang mahu saya disaman oleh kedua-duanya,” jelasnya.

Sebagai tindak balas, pengguna Internet lain bersorak untuk wanita, berkata, “Kedua-dua wanita menipu dan teman lelaki telah dipukul. Orang yang menipu harus dipukul terlebih dahulu tanpa mengira jantina.

Kongsikan artikel ini