Korea Saja Ada! 12 Perkara Boleh Buat Selama 24 Jam Sehari Di Negara KPOP

 

Bandar Gangnam yang terletak di selatan Seoul merupakan kawasan paling popular di Korea. Malah, tempat ini menjadi pusat untuk anak muda berkumpul. Gangnam juga menjadi daerah yang ketiga termahal di Korea selepas Cheongdam dan Apgujeong.

 

Gangnam

Cheongdam merupakan yang termahal kerana di sinilah terletaknya gergasi syarikat hiburan Korea. Manakala Apgujeong pula menjadi pilihan Selebriti Korea untuk menginap. Gangnam lebih menjadi pilihan kerana ia terletak berdekatan dua daerah termahal ini.

Cheongdam

Malah, Gangnam juga tidak pernah mati kerana banyak syarikat dan kedai beroperasi selama 24 jam sehari. Lagu nyanyian PSY iaitu Oppa Gangnam STyle juga menggambar realiti dan kesibukan bandar Gangnam.

Jenis Oppa sebegini banyak menetap di Gangnam.

Mungkin ramai tidak menyangka, kebanyakan perkhidmatan yang beroperasi selama 24 jam ini hanya dilakukan di Korea saja. Kebanyakan perkhidmatan tidak dilakukan 24 jam di negara lain termasuklah Malaysia. Atas dasar inilah juga, Korea menjadi lokasi pelancongan paling popular di Asia dan ia terbukti apabila orang Malaysia sendiri merupakan pelancong yang paling ramai berkunjung ke Korea mewakili rantau Asia Tenggara.

Gaya wanita Korea yang tinggal di bandar.

Untuk yang tidak tahu benda yang beroperasi di Korea selama 24 jam sehari, EH! KOREA BUZZ lampirkan 12 perkara tersebut. Anda pasti teruja mengetahuinya.

Prev1 of 12
Use your ← → (arrow) keys to browse

1.Pusat Internet (PC Bang)

Prev1 of 12
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kongsikan artikel ini