71% Lelaki Korea Tertekan Seksualiti, Korea Selatan Tempat Kedua Ketegangan Kelamin!

Enam daripada 10 rakyat Korea berasa tertekan untuk berbuat baik apabila mereka melakukan hubungan seks, hasil kaji selidik diumumkan di media.

Ini adalah hasil daripada Kaji Selidik Tingkah Laku Pertahanan Diri Global 2019 yang dijalankan oleh TENGA, jenama barangan berkaitan budaya seks, yang ditauliahkan oleh sebuah syarikat penyelidikan pasaran yang dikenali sebagai Pensions Verland (PSB). Kaji selidik itu dijalankan ke atas 10,054 lelaki dan wanita dewasa berusia 18 hingga 54 tahun (1,001 di Korea) di sembilan negara, termasuk Korea Selatan, Amerika Syarikat, Britain, Perancis, Jerman, Sepanyol, China, Jepun dan Taiwan.

Foto hiasan Andromedia

Keputusannya, 59.8 peratus lelaki dan wanita dewasa di sembilan negara berkata mereka berasa tertekan untuk melakukan hubungan seks dengan baik, manakala 65.8 peratus di Korea, 6 peratus lebih tinggi daripada ini, mereka berasa tertekan. Berikut adalah peratusan maklum balas oleh negara kepada soalan ini. Korea Selatan menduduki tempat kedua daripada sembilan negara.

Foto hiasan Andromedia

71 peratus lelaki Korea berkata mereka berasa tertekan untuk berbuat baik semasa seks, manakala 60 peratus wanita Korea berkata demikian.

“Mengapa saya merasa terbebani ketika saya berhubungan seks?” juga agak berbeza.

Kedua-dua wanita dan lelaki perlu ‘membebankan pasangan mereka untuk menghiburkan’ dan ‘membuat mereka mencapai orgasme’.

Foto hiasan Andromedia

Bebanan” masing-masing menduduki tempat pertama dan kedua, dan tempat ketiga berbeza mengikut jantina. Lelaki masing-masing disenaraikan sebagai “beban tempoh seks” dan wanita masing-masing diberi “beban untuk mencapai orgasme”.

Kongsikan artikel ini