Selepas 6 Bulan Dipenjara, Baru Tahu Gadis 10 Tahun Buat Laporan Palsu Dirogol Bapa Kawan !

Seorang gadis sekolah rendah berusia 10 tahun telah melakukan laporan palsu terhadap bapa rakannya yang didakwa melakukan gangguan seksual hanya semata-mata lelaki itu tidak mahu bermain dengannya. Bapa rakan yang dilaporkan itu baru saja dibebaskan selepas enam bulan dipenjara atas laporan tersebut.

Menurut data yang dikeluarkan oleh Pusat Kaunseling Kecederaan Seksual Korea pada 13 Julai 2021, lelaki itu pada mulanya pergi untuk mengambil anak perempuannya yang sedang bermain di rumah rakan anak perempuannya. Dia telah disaman oleh rakan anak perempuannya itu yang berusia 10 tahun. Bapa tersebut dituduh melakukan serangan tidak senonoh dan telah ditangkap polis dengan segera.

FOTO HIASAN PEXELS

Menurut ketetapan yang dikeluarkan oleh Pusat Korea untuk Kesalahan Seksual, lelaki itu telah ditanya oleh seorang rakan anak perempuannya yang berusia 10 tahun untuk “terus bermain.  Gadis itu telah memberitahu lelaki itu bahawa dia akan melaporkan kepada 112 jika dia tidak bermain bersama. Sebagai tindak balas, lelaki itu memfilemkan adegan selama enam saat bermain dengan rakan anak perempuannya untuk memaklumkan kepada ibu bapanya tentang tingkah laku kasar anaknya itu. Malah, dia juga mahu menunjukkan sekiranya dia benar-benar melakukan apa yang dilaporkan.

Selepas pulang ke rumah, rakan anak perempuannya memanggil 112 dan menuduh dia melakukan kesalahan. Lelaki itu ditahan polis atas tuduhan serangan tidak senonoh ke atas seorang kanak-kanak dan dipenjara selama enam bulan sehingga dia dibebaskan dalam perbicaraan pertama.

FOTO HIASAN PEXELS

Pihak pendakwaan merayu tetapi mahkamah perbicaraan kedua menilai, “Kenyataan gadis yang tidak boleh dipercayai itu seolah-olah telah membuat laporan palsu kepada 112 sebagai cara untuk menekan lelaki itu dan bukannya menyatakan kebenaran.”

“Apabila dia melihat anak perempuannya bergurau menarik rambut lelaki itu dalam video berkenaan, dia sekurang-kurangnya boleh menyimpulkan bahawa tidak ada gangguan seksual sebelum penggambaran video,” kata pihak penguasa.

Kongsikan artikel ini