Datang Malaysia Penghujung Julai, Usus Lee Je Hoon Tiba-Tiba Terbelit!  

Pelakon Lee Je-hoon (39) yang sering mempersembahkan aksi hebat dalam karyanya, mengimbau kembali saat menjalani pembedahan kolitis iskemik, dan menceritakan betapa seriusnya keadaan tersebut hingga terpaksa menandatangani persetujuan kematian.

Pada 20 Jun, Lee Je-hoon mengadakan temu bual media sempena tayangan perdana filem ‘Runaway’.

Lee Je-hoon berkata, “Semakin berusia, semakin terasa cabaran dari segi kekuatan fizikal. Saya kini lebih berusaha untuk menjaga kesihatan.

“Lee Je-hoon terpaksa menjalani pembedahan kolitis iskemik secara mendadak tahun lepas dan tidak dapat menghadiri majlis pembukaan Festival Filem Antarabangsa Busan ke-28.

Lee Je-hoon menerangkan, “Usus saya tiba-tiba terbelit. Biasanya ia akan terbuka dengan sendiri, tetapi dalam kes saya, ia tidak berlaku. Doktor berkata, ‘Jika terbelit satu atau dua jam lagi, usus akan mati dan reput.’ Saya bertahan selama empat jam sebelum menjalani pembedahan, seperti mengalami kemalangan jalan raya,” katanya.

Lee Je-hoon menambah, “Saya telah diberi ubat tahan sakit, tetapi kesakitan masih sangat teruk. Saya terus meminta ubat tahan sakit lagi sehingga doktor berkata, ‘Anda sudah diberi dos maksimum, tidak boleh lagi.’”

Keputusan untuk menjalani pembedahan kecemasan memaksa Lee Je-hoon menandatangani persetujuan kematian. “Saya terfikir, ‘Saya mungkin benar-benar mati.’ Semua kenangan lama berlalu dalam fikiran saya,” katanya.

Walaupun dalam situasi serius, Lee Je-hoon tidak melupakan tanggungjawab terhadap karyanya. “Saya teringat semua yang saya lakukan. Saya terfikir, ‘Adakah saya akan mati tanpa menyiapkan projek-projek yang sedang dijalankan?’ Selepas menandatangani persetujuan kematian, saya tertidur dengan perasaan resah,” kongsinya.

Lee Je-hoon turut mengungkapkan rasa kesal kerana tidak dapat menikmati kehidupan sepenuhnya selepas pembedahan. “Saya merasa sedih kerana tidak dapat menikmati hidup,” katanya.

Namun, Lee Je-hoon tidak berhenti bekerja. “Walaupun selepas pembedahan, saya terus bekerja tanpa henti. Saya merasa bersalah kepada badan saya, tetapi saya bersyukur masih dapat menjalani penggambaran dan promosi,” tambahnya.

Lee Je-hoon memulakan kerjaya lakonannya pada tahun 2006 melalui filem pendek ‘Truth Litmus’. Sejak itu, beliau telah membintangi filem seperti ‘Architecture 101’, ‘My Paparotti’, dan drama ‘Signal’, serta siri ‘Taxi Driver’. Beliau juga kini merupakan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat pengurusan Company On.

Filem terbaru lakonan Lee Je-hoon, ‘Runaway’, akan ditayangkan pada 3 Julai ini. Lee Je-hoon dijangka akan mengunjungi Malaysia sebagai sebahagian daripada promosi filem ‘Runaway’ pada penghujung Julai. Peminat di Malaysia berpeluang untuk bertemu dengannya dalam sesi bertemu peminat dan tayangan perdana eksklusif. Jangan lepaskan peluang untuk melihat bintang kegemaran anda secara langsung!

 

Kongsikan artikel ini